Drama

Modern ve 550 kişilik bir sahneye sahip olan Hisar Okulları hem müzikaller hem de öğrencilerin eğitim öğretim yılı içinde sahneleyecekleri gösteriler ve oyunlar için çok iyi bir donanıma sahiptir.

Hisar’da İlkokul 3. sınıftan 12. sınıfa kadar drama kulübü ve 8. sınıflarla lise öğrencilerine seçmeli drama dersleri açılmaktadır. Drama oturumlarında amacımız hem günlük yaşantılarımıza katkı sağlayan drama becerilerini ve tekniklerini, hem de ekip olarak ve paylaşarak bir hedefe yönelik çalışmayı destekleyen ve sonucunda bir oyun, skeç ya da müzikali seyirci karşısında sahneleme yetisini ve güvenini kazandıracak becerileri tanıtmak, deneyimlemelerini sağlamak ve güçlendirmek.

Öğrencilerimizi öğrenme, öğretme, arkadaşlıklar kurma ve geliştirme, yardımlaşma ve daha birçok beceriyi geliştirme yolunda yaratıcı drama ve tiyatronun yararlarından faydalanmaları için davet ediyoruz. Öğrencilerimiz yaptığımız yaratıcı etkinlikler aracılığıyla seslerini keşfediyor, arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte çalışmanın gücünü ve keyfini deneyimliyor ve kendilerini ifade etme becerilerini geliştiriyorlar.

Hayat bir sahnedir diyoruz ama biz öğrencilerimize muhteşem sahnemizi kullanarak kendi yeteneklerini göstermeleri ve kendilerini rahat hissettikleri alandan dışarı bir adım atmaları imkanını sunmak istiyoruz.

Öğrencilerimizin sergilediği müzikal ve oyunlardan bazıları:

2016 - The Sound of Music

2015 - Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?

2015 - Scenes That Happened

2014 - Mama Mia