6 yıl önce başlayan ve daha önce Ağrı, Kars, Sinop, Gaziantep ve Samsun’da gerçekleşen ‘Etkin Öğrenci, Etkin Yurttaş’ projesi bu yıl ilk kez ülke dışında, Kosova’da gerçekleşti. Haziran ayında gerçekleşen programa 64 hisar lise öğrencisi katıldı.






Kosovalı Türk öğrenci sayısının en yüksek olduğu Prizren’deki Motrat Qiriazi İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen projeye 100’ün üzerinde öğrenci katıldı. 3 hafta süren proje kapsamında lise öğrencilerimiz, Motrat Qiriazi İlköğretim okulu öğrencileriyle beraber insan hakları, yurttaşlık ve eleştirel düşünme konularında etkinlikler sürdürdüler.





Tartışma ortamlarında fikirler sundular, farkındalık yarattılar. Bunların yanısıra İngilizce, ritim atölyesi, led ışıklı origami çalışmaları yaptılar.







Öğrencilerimiz, hafta sonlarında yapılan gezilerle tarihsel ve doğal kültür varlıklarını tanıma fırsatı buldu. Farklı kültürlerin yanyana yaşamasıyla oluşan yemekten, mimariye, sokaklara kadar yansıyan renkliliği tanıma fırsatı buldu.






Öğrencilerimizin dönüşümlü olarak sürdürdüğü programı tamamlayan “Motrat Qiryazi” İlköğretim Okulu öğrencilerine sertifikaları, Theranda Oteli’in toplantı salonunda yapılan törenle verildi.