Cumhuriyetimizin 92. yılını, 29 Ekim Perşembe günü 11:30’da Kültür Merkezi salonumuzda gerçekleştirdiğimiz coşkulu ve geniş katılımlı bir törenle kutladık.

Bu yıl törenimizin onur konuğu sanatçı, yazar, politikacı kimlikleriyle kültür ve sanat dünyamızda önemli bir yere sahip olan Sayın Zülfü Livaneli’ydi. Livaneli, barış, demokrasi, cumhuriyet ve Atatürk konulu konuşmasıyla törenimizi zenginleştirirken, ortaokul korosunun seslendirdiği “Ey Özgürlük” şarkısına da eşlik ederek bizlere güzel bir armağan verdi.



Törenimiz içinde bir öğrenci inisiyatifi olarak şekillenen “Barış İçin Bir Kitap” kampanyasına ilgi memnuniyet verici düzeydeydi. Anadolu’da, kitaba hasret çocuklarımıza, “kardesokullar.com – Köy Öğretmenleri Yardım Platformu ” aracılığıyla ulaştık. Okul öncesinden sekizinci sınıfa kadar, geniş bir yelpazede masal, öykü, roman ve kaynak kitapları; Sivas Kangal Havuz İlköğretim Okulu ve Van Muradiye Yumaklı İlköğretim Okulu kitaplıklarına göndermek üzere hazırladık. “Barış” bu yıl okulumuzun temasıydı ve “Barış İçin Bir Kitap!” kampanyası öğrencilerimizin bu yolda attıkları içtenlikli bir adım olarak hayata geçti. Çocuklarımızın kitapları diğer çocukları da sevindireceği için mutluyuz.