Hisar Okulları 10-13 Aralık tarihleri arasında, bu sene onuncusu düzenlenen Hisar Junior Model United Nations konferansına ev sahipliği yaptı. Dünya’nın ilk Junior konferansı olan JMUN, Uluslararası Projeler Bölümü bünyesinde, uluslararası platformda başarı göstermiş deneyimli Hisar Okulları lise öğrencileri tarafından organize edildi.

UNESCO Türk Milli Komisyon Başkan Vekili Sayın Gürcan Türkoğlu ve THIMUN Vakıf Başkanı Sayın Frances Lauglin’in yaptıkları konuşmalar ile 3.5 gün sürecek olan JMUN’in onuncu oturumu açıldı. Konferansın amacı 11-14 yaş aralığındaki MUN ile yeni tanışan öğrencilere bir Birleşmiş Milletler simülasyonu üzerinden araştırma, münazara ve müzakere tekniklerini öğretmekti.

Tarihinin en kalabalık konferansı olan JMUN 2015’e Almanya, Yunanistan, Mısır, Uganda, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelen yaklaşık 42 okul ve 850 kişi katıldı. ”Ayrımcılıkla Mücadele” teması bünyesinde 16 komitede farklı alt konular tartışıldı.

Eğlenceli bir dans partisiyle son bulan JMUN, organizasyon süresince Birleşmiş Milletler Kamu Bilgi Departmanı’na bağlı olan THIMUN Vakfı’nın Başkanı Sayın Frances Laughlin tarafından denetimden geçerek tekrar akreditede olma hakkını kazandı.