2015 yılında Nobel Kimya Ödülü’nü kazanarak dünya bilim tarihine geçen bilim adamı Prof. Aziz Sancar, kız çocuklarının STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimine teşvik edilmesi amacıyla Türkiye’de “Girls in STEM” projesini başlatışmıştı. Girls in STEM projesinin amacı ilköğretim 6. sınıfa giden kız çocuklarının STEM eğitimine merak duymalarını ve bilim ve teknoloji ile ilgili dünyadaki uygulamalar ile erken yaşta tanışmalarını sağlamaktır. Bu proje kapsamında okulumuz 6. sınıf öğrencilerinden 6A Dalya K., Amber Alara A. ve Ece T., yaptıkları başvuru sonucunda 21 Mayıs’ta İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen STEM kampına katıldılar ve 6A sınıfı öğrencimiz Dalya K., Konya’da gerçekleşecek Tübitak Yaz Kampı’na katılım hakkı kazandı.