Dünya Frankofoni Haftası (Fransız Dili Bayramı) dünya çapında 56 ülkede, anadili veya ikinci resmi dili Fransızca olan ve Fransız dilini öğrenmekte olan kişiler tarafından çeşitli etkinliklerle her yıl Mart ayında kutlanır. Biz de 27-31 Mart haftası ortaokul ve lisemizde Frankofoni Haftası’nı kutladık. Ortaokul’da Fransızca bölümü öğrencilerimiz yıl içinde yaptıkları çalışmaları sergilediler. Sınıflarımızda öğrencilerimizle Fransız kültürü temalı çalışmalar yaptık. Fransızca şarkılar dinledik. Karaoke yarışmaları düzenledik. Öğrencilerimiz geliri Toplum Hizmetleri’nde kullanılmak üzere Fransa temalı kurabiye satışı yaptılar. Lisemizde ise her sınıf seviyesinde quiz show yarışmaları düzenledik. Lise öğrencilerimizden Lara Y., tüm öğrenci ve öğretmenlerimize piyano eşliğinde Fransızca şarkılar söyledi. Ünlü Fransız basketbolcu Alain Digbeu okulumuza gelerek öğrencilerimizle bir söyleşi gerçekleştirdi. Yapılan tüm bu etkinliklerle öğrencilerimiz hoşça vakit geçirerek, Fransızca konuşan ülkeleri, Fransız dili ve kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.