Bu sene Türkçe ve Sosyal Bilgiler Bölümlerinin iş birliği ile ilk kez düzenlendiğimiz “Geçmişten Geleceğe Ayak İzlerimiz: Çanakkale” gezimizi 6.sınıf öğrencilerimizin katılımıyla 6-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Öğrencilerimizin gezi boyunca edindikleri kazanımları ve deneyimleri, yıl boyunca Türkçe derslerinde “Milli Mücadele ve Atatürk, Doğa ve Evren, Vatandaşlık Bilinci, Milli Kültürümüz” üniteleri; Sosyal Bilgiler derslerinde “Yeryüzünde Yaşam, Ülkemizin Kaynakları” üniteleri ile ilişkilendirme fırsatı bulmaları açısından verimli bir gezi oldu. Öğrencilerimiz her adımda yaşanmış hikâyelere tanıklık ederken dilden dile dolaşan efsaneler ve mitler ile de tarihte esrarengiz bir yolculuk yaptı. Çanakkale Zaferi’nin hem ulusal tarihimizde hem de dünya tarihindeki yeri ve önemini bir kez daha anladılar. Truva ve Assos Antik Kenti’ndeki ayak izlerini yine bu coğrafyada oluşmuş efsaneleri dinleyerek takip ettiler. Ayrıca, Adatepe Zeytinyağı Müzesi’nde doğanın bize armağanı olan zeytinin yolculuğu ve Zeus Altarı’na doğru yaptıkları orman yürüyüşü, doğa ile olan yakınlıklarını ve doğanın bir parçası olduklarını hatırlamalarını sağladı. Bu gezi öğrencilerimiz için, geçmişten günümüze tarihsel ve kültürel birikimimize anlamlı katkılar sunan bir köprü oldu.