8. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla 20-23 Ekim 2017 tarihlerinde Balkanlar gezisi gerçekleştirildi. Geziyle, öğrencilerimiz Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde işlenen “Bir Kahraman Doğuyor” ünitesi kapsamındaki Dört Şehir ve Atatürk konusunu pekiştirdiler. Balkanlar’da üç ülkeyi görme olanağına sahip oldukları gezide, öğrencilerimiz Selanik’te Atatürk’ün dünyaya geldiği evi, Manastır’da okuduğu askeri idadiyi ve ateşe militer olarak görev yaptığı Sofya kentini ziyaret etti. Ayrıca Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan Ohrid, Kalkandelen kentleri ile Türk edebiyatı tarihinin ünlü şairlerinden M. Akif Ersoy ve Yahya Kemal Beyatlı’nın doğup büyüdükleri, günümüzde Makedonya Cumhuriyeti’nin başkenti olan Üsküp’ü görme fırsatını buldular. Gezinin bir diğer önemli özelliği de 7. sınıf Sosyal Bilgiler dersi kapsamındaki Osmanlı tarihi ile ilgili bilgilerinin anımsanması ve pekiştirilmesi oldu.