Hisar Okulları olarak laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, 10 Kasım Cuma günü ölümünün 79. yılında anmak, ondan emanet aldığımız ışığı daha da güçlendirerek geleceğe taşıma azmimizi paylaşmak için okulumuzda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Okula çocuklarımızın, evde yaptıkları bir resmi, yazdıkları bir şiiri, mektubu veya çiçeklerini okula Atatürk’ün büstüne bırakarak, Ata’mıza duydukları derin saygı ve sevgilerini göstermeleri ile başladık.


Saat 9.05’de okulumuzun kültür merkezinde toplanarak törenimizde öncelikle Hisar Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başdanışmanı David Cardenas’ın Atatürk’ün uluslararası bakış açısı üzerine konuşmasının ardından Hisar Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Yüzatlı, okulumuzun kurucusu merhum Feyyaz Berker’den bir alıntı yaptığı konuşma yaptı. Ardından, “Işığımız Atatürk” teması kapsamında öğrencilerimizin, Atatürk’ün “eğitim, kadın hakları, adalet ve demokrasi” kavramları üzerinden yaşamımıza kattığı değerleri izledik.