Bu yıl on ikincisini düzenlediğimiz Junior Model United Nations (JMUN) Konferansı kapsamında, 14-17 Aralık tarihleri arasında 36 okula ve 500 öğrenciye ev sahipliği yaptık. Konferansa Hisar Ortaokulu’ndan 100 öğrenci katılırken 150 Hisar Lise öğrencisi ise ev sahibi konumunda görev aldı. Açılış töreninde konuk konuşmacımız, eski büyükelçilerimizden Sayın Uluç Özülker, öğrencilerle bu senenin konferans teması olan “Aşırılıkla Mücadele” konusunda görüşlerini ve olası çözüm önerilerini paylaştı. Etkileyici açılış törenini, 3,5 gün süren verimli tartışmalar ve keyifli ekip çalışmaları ardından misafir öğrenciler okulumuzdan memnun bir şekilde ayrıldılar.

Bunun yanında CNN Türk açılış törenimize katılıdı ve JMUN organizasyonunda görev alan, aynı zamanda MUN Kulübü genel sekreterleri iki lise öğrencimiz, lise müdürümüz ve ortaokul müdürümüz ile röportaj yaparak Hisar JMUN’i 18 Aralık’ta gün içerisindeki haberlerde birkaç kez yayınladı. Haberi burdan ve “Hisar Tube” YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz.