Lise öğrencilerimiz Onur B. ve Kerem Ç., Fizik öğretmenlerimizden Mevlüt Aksoy’un rehberliğinde
16 Nisan 2019 tarihinde ODTÜ tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen 52 ülkeden 13.000 lise öğrencisinin katıldığı
“CERN International Masterclass” etkinliğin katıldılar.

Bu yıl Konya Bilim Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte öğrencilerimiz önce Massachusetts Institute of Technology (MIT)’den Dr. Tansu Taylan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’den Prof. Dr. M. Bilge Demirköz-ODTÜ ve Prof.Dr. M.AltuğÖzpineci’den parçacık fiziği, karanlık madde, kara delikler ve bu alandaki temel araştırma yöntemleri üzerine dersler aldılar. Öprencilerimiz daha sonra CERN’deki Atlas detektöründen gelen güncel veriyi analiz ederek parçacıkların tanımlanmasına katkıda bulundular. Günün sonunda katılımcılar sonuçlarını karşılaştırmak ve tartışmak için video konferansında bir araya geldiler. CERN ile kurulan canlı bağlantıda, elde edilen veriler diğer ülke katılımcıları ile paylaşıldı ve sorular cevaplandı.

Gün boyunca öğrencilerimiz, uzay ve hızlandırıcı teknolojileri alanında Türkiye’nin insan kaynağı olan ODTÜ-Saçılmalı Demet Hattı projesinde çalışan fizikçilerle ve ODTÜ Fizik ve mühendislik bölümlerinin öğrencileriyle sohbet etme şansı yakaladılar ve katılım sertifikalarını Prof. Dr. M. Bilge Demirköz’den aldılar. Öğrencilerimizi katılımlarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.