Lise Fen Bölümümüzün düzenlediği Science Talks/Bilim Sohbetlerinin ilk konuğu 11 Ekim Cuma günü ODTÜ ve CERN’de (The European Organization for Nuclear Research) yüksek enerji fiziği alanında çalışmalarını sürdürmekte olan Prof. Dr. Bilge Demirköz oldu. Demirköz, ‘CERN Projeleri, Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği’ konularındaki derin bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

Robert Lisesinden mezun olduktan sonra MIT üniversitesinde Fizik Bölümünü Matematik ve Müzik Bölümleriyle yan dal yaparak tamamlayan Prof. Dr. Bilge Demirköz, MIT Üniversitesinde Parçacık Fiziği üzerine yüksek lisans, Oxford Üniversitesinde ise Fizik doktorası yapmıştır. Doktora sonrası çalışmalarını IFAE Barselona, CERN ve Cambridge Üniversitesinde yapan Demirköz 2011’de Türkiye’ye döndükten sonra uzay radyasyonu üzerine çalışmalarına ODTÜ’de başlamıştır; halen ODTÜ ve CERN’de yüksek enerji fiziği profesörü olarak çalışmaktadır. Yüksek öğrenimlerine bu alanda devam etmenin hayalini kuran öğrencilerimiz ve yüksek enerji fiziğine ilgili duyan Hisarlılar için Prof. Demirköz ile bir araya gelmek çok değerli bir fırsat olmuştur.