10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Türkiye Felsefe Kulübü Başkanı İoanna Kuçuradi’yi ağırladık. Hisar Lisesi Felsefe Kulübünün de dahil olduğu İstanbul Liseleri Felsefe Kulüpleri Platformu’nun (İLFKP) düzenlediği, ana teması “Eğitim Hakkı” olan etkinliğin açılış konuşmasını Prof. İoanna Kuçuradi yaptı.

1960’lı yıllarda Hacettepe Üniversitesi’nde felsefe bölümünü kuran, başta Goethe Madalyası olmak üzere birçok uluslararası ödül kazanan Kuçuradi, konuşmasında İnsan Hakları kavramının çok önemli, anlaşılması ve korunması gereken bir kavram olduğunu sıklıkla vurguladı. Hak kavramı ve insan haklarının nasıl anlaşılması gerektiğini aktaran ünlü felsefeci, insan hakları – anayasa – hukuk ilişkisi çerçevesinde değerlendirmelerde bulundu. Özgürlük kavramını ve bu özgürlüklerin nasıl belirlenmesi gerektiğini aktararak eğitim hakkı konusunu detaylarıyla ele aldı.

Okulumuzun, Eğitim Komitesi Başkanı ve aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Erktin’nin de altı atölyeden birini yönettiği etkinliğin açılış konuşmasının ardından İstanbul’daki çeşitli okullardan gelen 120’den fazla lise öğrencisi, ana tema altında belirlenen “Bugünkü Eğitimi Sürdürmek Mümkün mü?, Eğitim Ütopyaları ve Alternatif Okullar, Farklı Ülkelerde Uygulanan Eğitim Politikalarının Karşılaştırılması, Ekoloji ve Eğitim Hakkı” konularında atölye çalışmalarına katıldı.