6 yaşında Hisar Okulları Okulöncesinde eğitim hayatına başlayan Cem İlkel 2014 yılında Hisar Ortaokulundan mezun oldu.

Eğitim hayatı yanında profesyonel tenis çalışmalarını da sürdüren Cem, ilk kez 16 yaşında milli tenisçi unvanını kazandı. 16 yaşından sonra her yıl milli olmayı başaran mezunumuz aynı zamanda Avusturalya Açık ve Amerika Açık tenis elemelerinde de ülkemizi başarıyla temsil etti.

Bugüne kadar 18 yaş altı tüm Grand Slam turnuvalarında oynayan Cem, büyükler kategorisinde 207 numaraya kadar yükselmiş durumda. 2020’de ilk 100’e girerek genç Türk tenisçilere örnek olmayı hedefliyor. Halen Haliç Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünde okuyor ve aynı zamanda Grand Slam turnuvalarının elemelerine hazırlanıyor. Cem’in en büyük amacı ise 2020 yılında Wimbledon ve Roland Garros’da oynamak ve ana tablolarına kalabilmek.

Kasım ayında Hisar Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri ile söyleşi yapmak üzere yeniden okuluna dönen Cem İlkel, Hisar’da olmaktan çok heyecan ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. Hisar’ı kendini bulduğu, tanıdığı ve hedeflerini koyduğu yer olarak tanımlarken, “Hisar benim için sadece bir okul olmaktan çok öte, bir duruşu ifade ediyor; Hisarlı olmak bir kültürdür ve ömrümün sonuna kadar taşıyacağım değerdir” ifadelerine yer verdi.

Sportmen kimliği ile bizleri gururlandıran ve genç öğrencilerimize ilham kaynağı olan sevgili mezunumuz Cem’e profesyonel tenis hayatında başarılar diliyoruz.