Görsel Sanatlar Danışma Komitemizin organizasyonu ile sanatçı Murat Germen 8. Sınıf ve lise öğrencilerimiz ile bir araya gelerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Sanatçı söyleşi boyunca kendi kariyer yolculuğunu, deneyimlerini ve çalışmalarını öğrencilerimiz ile paylaşarak onların sorularını cevapladı.

Murat Germen fotoğrafı bir ifade ve araştırma aracı olarak kullanan, İstanbul ve Londra’da yaşayan bir sanatçı, eğitimci ve arşivcidir. Fulbright burslusu olarak gittiği Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) mimarlık yüksek lisans derecesini Amerikan Mimarlar Birliği (AIA) Altın Madalyası ile tamamlamıştır. Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesinde fotoğraf, sanat ve yeni medya dersleri vermektedir. Sanatçı dünyanın pek çok ülkesinde kişisel ve karma sergiye katılmış olup eser külliyatı; aşırı kentleşme ve soylulaştırmanın etkileri, mülkiyet/ mülksüzleştirme, emperyalizmin yeni biçimleri, katılımcı vatandaşlık, kent hakları, yerel kültürlerin sürdürülebilirliği, insanın doğada neden olduğu tahribat, iklim değişikliği, küresel ısınma, su hakları gibi konulara odaklanmaktadır.