Hisar Okulları Okulöncesinde eğitim hayatına başlayan Ekin Naz, 2015 yılında Hisar Lisesi’nden Türk Edebiyatı ve Dil Anlatım Ödülü ile mezun oldu.

İlkokul yıllarında büyük markaların televizyon ve gazete reklamlarında oynamaya başlayan Ekin Naz için Hisar Okulları Lisesinde arkadaşlarıyla beraber sahneye koydukları “Mamma Mia” müzikali ve “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?” oyunu bir dönüm noktası oldu ve tiyatro okumaya karar verdi. Ayla Algan’dan birebir koçluk alan Ekin Naz, Türkiye’de çeşitli atölyelere de katıldı.

17 yaşında oyunculuk hayali ile başvurduğu New York Üniversitesi’nin, dünyanın en iyi beş tiyatro okulundan biri olarak gösterilen, Tisch School of the Arts’ın Drama bölümünü kazandı. Bu esnada Üniversite hayatı boyunca kendini farklı alanlarda geliştirmeyi başardı. Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı alanında alt dal yaptı; ilk tiyatro oyununda başrol oynadı ve ardından bir tiyatro kumpanyası ile Hindistan’da dans hareket, dövüş sanatları ve Hint tiyatrosu eğitimi aldı. Ayrıca sadece 16 kişilik kontenjan açan Brecht ve Stanislavsky Programı’na da başarı ile kabul aldı. Üniversitenin son yılında Stonestreet Stüdyolarında kamera önü oyunculuğu ve prodüksiyon eğitimi alan Ekin Naz, Üniversiteden 2019 yılında onur derecesi ile mezun oldu.

Ekin Naz; 2019 yılında Bayleigh Young ile birlikte yazdıkları ve başrolünü oynadığı “Senin Yokluğunda / The Absence of You” kısa filmi ile 8 farklı kısa film festivaline kabul aldı ve “En İyi Kısa Film” ve “En iyi Kadın Oyuncu” dallarında beş ödül kazanarak bizleri gururlandırdı.

Hisar Okulları’nı içindeki çocuğu bulduğu yer olarak tanımlayan mezunumuz Hisar’lı olmayı “Hak edilenin veya arzu edilenin karşısına cesur, yaratıcı ve inatçı fikirlerle çıkmak demektir” diye tanımlıyor.

Şu sıralar kendisinin kaleme aldığı ve aynı zamanda başrolünü oynayacağı “Başucu Hikayesi / The Bed Time Story” kısa filminin hazırlıklarında olan Ekin Naz’a başarılar diliyoruz.