Cambridge Üniversitesi’nde düzenlenen PiWars Robotik yarışmasını geçtiğimiz yıl ilk kez Türkiye’de düzenleyen öğrencilerimiz bu yıl ikinci kez aynı etkinliğe imza attılar.

7-8 Şubat 2020 tarihlerinde 20 takımın katılımı ile gerçekleşen eğitimde, öğrencilerimiz tarafından 3D tasarım, programlama ve temel elektronik eğitimleri verildi. Eğitimleri başarı ile tamamlayan katılımcılar ardından robot yapımı aşamasına geçerek öğrencilerimizin mentorluğunda kendi robotlarını tasarladılar.

Etkinlik sonunda 6-7 Mart 2020 tarihinde yine okulumuzda düzenlenecek PiWars Türkiye yarışması ile ilgili detayların paylaşılarak, yarışmaya kadar olan süreçte nasıl bir yol izleneceği katılımcılarla paylaşıldı. Böylece öğrencilerimiz ve katılımcılar arasında bir öğrenme topluluğu başlatılmış oldu. Öğrencilerimiz tüm bu süreçte takımlara mentorluk ederek, sorularını cevaplayacak, gerekli yönlendirmeleri yapacak ve tüm takımların yarışma için hazır hale gelmelerine destek verecekler.

Ücretsiz olarak tüm Lise öğrencilerinin katılımına açık ve maddi açıdan robot kiti temin edemeyecek takımlara destek verilecek şekilde organize edilen etkinlikte, süreci başarı ile yöneten öğrencilerimizin programlama, elektronik ve robotik konularında hakimiyetlerini arttırmalarının yanında mentorluk, liderlik ve organizasyon yeteneklerini geliştirmelerine büyük katkı sağlamakta.

PiWars Eğitimleri aşağıdaki başlıkları kapsamakta:

  • Raspberry Pi ve Python’a Giriş
  • Raspberry Pi ile Elektronik
  • OpenCV ile Görüntü İşleme
  • Tensorflow
  • Fusion 360 ile 3D Tasarım

Bilgisayar Eğitimi bölümü mentorluğunda başarı ile gerçekleştirilen etkinliğe katılan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.