Hisar Okulları Okulöncesinde eğitim hayatına başlayan Defne Çağlar, 2011 yılında Hisar Lisesi’nden mezun oldu.

Hisar Okullarının kuruluşundan çok kısa bir süre sonra okula başlayan Defne; Hisar Okullarının adım adım liseye kadar büyümesine ve pek çok gelişime şahitlik etmiş mezunlarımızdan.

Lise mezuniyeti sonrası Amerika’da Boston Üniversitesi’nde Sanat ve Mimari Tarihi eğitimi alan Defne, 2 yıl kadar New York’ta çeşitli sanat galerilerinde çalıştıktan sonra İstanbul’a döndü. Yine bir Hisar mezunu olan Alara Kap ile yolları kesişen Defne, kısa bir zaman sonra Alara’nın çalıştığı kültür-sanat dergisinde editör olarak işe başladı.

Şimdilerde Videomite isimli bir içerik dağıtım şirketinde çalışan mezunumuz yapım şirketleri ile iş birliğinde içinde YouTube, Netflix, BluTV ve Spotify gibi dünya çapındaki dijital platformlara içerik veriyor.

2019 yılında Elle Style Awards tarafından “Yılın Stil Sahibi Kadını” ödülüne layık görülen Defne aynı zamanda mezun olduğu Hisar Okullarının Görsel Sanatlar Danışma Komitesi’nin de bir üyesi olarak bizleri gururlandırıyor. Defne komite içinde, sanat alanında birikim sahibi birbirinden değerli üyeler ile birlikte, okulun sanat çalışmaları yönünden gelişmesi ve sanat alanında kariyer hedefi olan öğrenciler için yeni projeler oluşturulması üzerine çalışmakta.

Hisar Okulları’nı kendi özünü bulduğu yer olarak anlatan mezunumuz, Hisar’lı olmayı “büyük bir şans, kıymetli bir ayrıcalık” olarak tanımlıyor.

Kariyerinde emin adımlarla yükselen Defne’ye başarılar diliyoruz.