11. Sınıf öğrencilerimiz Ece D. ve Deniz U., karabiber bitkisinden elde edilen piperin maddesini kullanarak atmosferde sera etkisi yaratan karbondioksit gazını azaltmak üzere yaptıkları “The Extraction of Piperine (C17H19NO3) from Black Pepper (Piper nigrum) and the Usage of it in Ethanolic Solutions as an Effective Adsorbent for Carbon Dioxide (CO2)” isimli kimya araştırma çalışmalarıyla Yunanistan‘ın Atina şehrindeki “Environmental Chemistry 2020” konferansına misafir konuşmacı olarak, Finlandiya‘nın Helsinki şehrindeki “9th International Conference on Environment, Chemistry and Biology (ICECB 2020)” ve “11th International Conference on Environmental Engineering and Applications (ICEEA 2020)” konferanslarına ise poster sunumu ile katılmaya hak kazandılar.

11. Sınıf öğrencilerimiz Can A. ve Sera G., fosforlu gübreler, endüstriyel atıklar ve tesisat borularından sulara karışan kadmiyum metalini temizlemek için alternatif bir yol bulmak için yaptıkları çalışma Almanya‘nın Dresden şehrindeki “5th Green and Sustainable Chemistry” konferansına “Adsorption of Cadmium Contaminated Wastewater Using Lemon (Citrus Limon) Peel” başlıklı makaleleri ile kabul edildiler. Konferansta yaptıkları çalışmayı ve sonuçlarını bilim dünyası ile paylaşacaklar. Kadmiyum metali günümüzde doğrudan sulara ve dolaylı yollarla tarım ürünlerine karışarak insanlarda kronik hastalıklara yol açıyor olması nedeniyle sularda temizlenmesi için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Bu yöntemlere doğa dostu ve sürdürülebilir bir çözüm üretmeye çalışan öğrencilerimiz bulgularını paylaşarak bilim dünyasına önemli katkılar bulunacaklar.

11. Sınıf öğrencilerimiz, Arman A. ve Tuluhan K. ise güneş pillerinde kullanılan silicon ve CdTe’ye ucuz ve toksik olmayan bir alternatif bulmaya çalıştıkları , “Iron Pyrite Thin Films For Photovoltaic Solar Cells” isimli proje ile Dresden, Almanya‘da yapılacak ve Elsevier tarafından organize edilen “5th Green and Sustainable Chemistry” konferansına poster sunumu yapmak üzere davet edildiler.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.