Lise öğrencilerimiz tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen Hisar Coding Summit (Hisar Kodlama Zirvesi), 25 ve 26 Nisan tarihlerinde salgın önlemleri nedeniyle ilk kez internet üzerinden gerçekleştirildi.

Hem yurt içi hem de yurt dışındaki okullardan ilgi gören etkinliğimize 90 Türk ve 30 yabancı olmak üzere toplam 120 öğrenci katılım gösterdi. Zirve boyunca girişimcilik, programlama, 3 boyutlu tasarım gibi konuları içeren 12 farklı dalda 21 atölye düzenlendi. Ayrıca Bilgisayar Eğitimi Bölümü mentorluğunda Lise öğrencilerimiz eğitimin ilk gününde yurtdışından katılımcılar için özel İngilizce atölyeler de düzenlendi. Atölyelere katılan öğrenciler eğitimin bitiminde ilgi duydukları alanda örnek çalışmalar ortaya koydular.

Hisar Okulları geleneksel etkinlikleri arasında yer alan Kodlama Zirvesi etkinliğini pandemi sürecinde ev ortamlarında online platformlara taşıyarak başarıyla gerçekleştiren öğrencilerimize teşekkür ederiz.