Eğitim hayatına Hisar Okulları Okulöncesinde başlayan Nesli, 2013 yılında Hisar Lisesi’nden mezun oldu.

İlkokul 1. Sınıf itibariyle koro üyesi olan, Ortaokul ve Lisede ise okulumuzun birçok ödül kazanmış B Yüzü orkestrasında yer alan Nesli, müzik kadar psikolojiye de ilgi duymaya başlayınca mezuniyet sonrası Amerika’da Wheaton College’ta Müzik ve Psikoloji çift ana dal okuyarak lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisansa başlamadan önce yaklaşık bir yıl kadar sınıf, müzik ve ses öğretmenliği yapan mezunumuz, New York Columbia Üniversitesi’nde “Master of Arts in Music & Music Education” bölümüne kabul aldıktan sonra 2 sene boyunca vokal performansı, pedagoji ve müzik alanlarında eğitim gördü.

Hala New York’ta yaşayan mezunumuz vokalistliğin yanı sıra beste ve söz yazarlığı ile uğraşıyor. Aynı zamanda hem çocuklara müzik öğretmenliği hem de her yaşa modern ses eğitmenliği yapmakta olan Nesli’nin bir başka çalışma alanı da koro ve Acapella şefliği. Rock and Roll Daycare ve Musicians Playground gibi Boston’un ünlü stüdyo ve okullarında öğretmenlik deneyimleri olan mezunumuz kariyer yoluna “teaching artist” olarak devam ediyor. Bir başka deyişle, öğretmenliğin yanı sıra performans vermeyi de sürdürüyor. Nesli bu zamane dek özellikle New York’ta bir çok tanınmış mekanda konserler verdi.

Yazdığı ve bestelediği İngilizce şarkıların prodüksiyonunu Grammy ödüllerinde ses mühendisi olarak adaylığı bulunan Kerim Willhelm ile yapan mezunumuz, şarkılarını Spotify, iTunes ve Apple Music gibi platformlarda “Nesly K” ismi ile yayınlıyor. Sosyal medya hesapları üzerinden çeşitli cover ve acapella aranjmanları da paylaşan mezunumuz, takipçilerine ses, ses sağlığı ve şarkı söyleme teknikleri ile ilgili bilgilendirmelerde de bulunuyor. Şu sıralarda Columbia Üniversitesi’nde özel ders kapsamında bire bir eğitimler veren Nesli’nin gelecek hayalleri arasında kendi müzik stüdyosunu açarak yaptığı müzik ile insanlara dokunabilmek var.

Bugün geldiği noktayı düşündüğünde Hisar Okulları’nın özellikle müzik ve İngilizce alanında kendisine katkısının çok büyük olduğunu ifade eden Nesli, B Yüzü Orkestrası, müzik ve dans yarışmaları, müzikaller ve sene sonu gösterileri gibi performansların yarattığı deneyimlerin tercihlerini ve ideallerini netleştirmede büyük payı olduğunun altını çiziyor.

Hisarlı olmayı açık görüşlü ama aynı zamanda kararlı olmak; hırslı ama nazik olmak; yetenekli fakat mütevazi olmak diye tanımlayan mezunumuz, Hisar’lı olmayı modern bir lider olmakla eş değer görüyor.

Hisar Okullarını büyük bir aile olarak nitelendiren sevgili mezunumuz Nesli’ye bu güzel ailenin bir parçası olduğu için teşekkür ediyor; performanslarını gururla ve heyecanla takip ederek başarılar diliyoruz.