Avrupa İnovasyon Akademisi tarafından düzenlenen “Öğrencilerinizle Bilimsel Makale Yayınlamak” adlı webinara katılan öğretmenlerimiz, öğrencilerin bilimsel makale hazırlaması konusunda yoğun bir eğitim aldılar. Düzenlenen eğitime Türkiye, Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan ve Yunanistan’dan katılan öğretmenler, eğitim sonunda öğrencileri ile çeşitli konularda bilimsel makale geliştirme fırsatı yakaladılar.

Bu süreçte Lise Fen Bilimleri Bölümünden öğretmenimiz Erkan Çermik ve Lise öğrencimiz Lara N.’nin birlikte hazırladıkları makale “Open Schools Journal for Open Science” isimli bilimsel dergide yayınlanmaya hak kazandı.

Lise öğrencilerinin Pandemi sürecinde Hisar Okullarında uygulanan uzaktan eğitim modeline karşın tutumlarını konu alan makaledeki veriler, tüm Lise öğrencilerinin “ödevlerini zamanında tamamlama”, “öğretmenleriyle iletişim”, “okul kaynaklarına erişim” ve diğer “öğrenme etkinliklerini” inceleyen üç çevrimiçi anket yoluyla toplandı. Araştırma sonucunda bulgular, Lise öğrencilerinin Hisar Okullarının uzaktan eğitim uygulamalarına ilişkin olumlu tutuma sahip olduklarını ve bireysel çalışma saatleri dışında, kendi belirledikleri vakitlerde çalışmayı tercih ettiklerini gösterdi.

“Remote Learning During COVID-19 in Hisar School” isimli makaleye linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu değerli çalışma ve başarı için sevgili öğretmenimizi ve öğrencimizi tebrik ediyoruz.