Genel Müdür Yardımcımız Gülçin Cırık Doğramacı, Bilgisayar Eğitimi Bölüm Başkanımız Sedat Yalçın ve Lise öğrencilerimiz Yağmur Dora A. ve Ece T., “Engaged by Learning” teması ile 1 – 3 Aralık 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleşen Uluslararası NEASC Konferansına katıldılar.

Öğrencilerimiz, konferansta “Engaging Students through Innovative and Flexible Learning Experience Design” başlıklı sunumları ile “yeni normal” sürecine adaptasyon, zorlu ve değişen şartlara uyum ve bu süreçte kazanılan yeni becerilere dikkat çekerek katılımcılara bir yol haritası sundular.

Sunumda yer verilen etkinliklerin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Geçtiğimiz Nisan ayında ile online olarak 6. Hisar Coding Summit (Hisar Kodlama Zirvesi) etkinliğimizi, yurt içi ve yurt dışından 350 katılımcı ve 15 atölye ile gerçekleştirdik.
  • Hisar Coding Summit eğitim içerikleri, Udemy tarafından yürütülen süreci başarı ile tamamlayarak yayınlanmaya değer bulunmuştur. Bölümümüz mentorluğunda lise öğrencilerimiz tarafından kisa sure icinde 5000′ e yakin kullanici ile buluşan içerikler Python ile Programlama, Autodesk Fusion360 ile Hizli Prototi̇pleme ve Yapay Zeka, Makine Öğretim ve Doğal Dil İşleme okulumuzun açık kaynak yaklaşımına uygun olarak paylaşılmaya ve üretilmeye devam edecektir.
  • CS alanında yaptığımız projeler ve çalışma alanımızın (ideaLab) uluslararası standartlarda akredite edilmesi ile FabLab statüsü aldık.
  • Dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından yürütülen konferansında makalelerimizin ve atölye çalışmalarımızın kabulu ile yer aldık. FabLearn NYC 2020
  • American Community School’ Athens ile birlikte 5 hafta boyunca yürüttüğümüz, müzik ve programlamayı birleştiren SonicPi ile Müzik Kodlama atölyelerimizi yurt içi ve yurt dışından katılımcılar ile gerçekleştirdik.
  • Girişimcilik ve CS alanlarını birleştiren, sürdürülebilirlik teması kapsamında Technovation çalışmalarımıza devam ediyoruz.
  • CS alanında olimpiyat takımımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Hisar Okullarında öğrencilerimizi değişen dünyaya hazırlamak amacı ile yürüttüğümüz tüm çalışmalar öğrencilerimizin sürece adapte olmalarını, öğrenmeye ve üretmeye devam etmelerini sağlamak amacıyla yapılandırılırken pandemi sürecinde kesintiye uğramadan devam eden projeler ve çalışmalar hepimizi gururlandırmıştır.

Sunumu gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

“Engaging Students through Innovative and Flexible Learning Experience Design” sunumunun YouTube kaydına buradan ulaşabilirsiniz.