Görsel Sanatlar Bölümümüzün önderliğinde düzenlenen Sanatçı-Öğrenci buluşmalarında değerli heykeltıraş Ozan Ünal ve 9. Sınıf öğrencilerimiz bir araya geldi.

Sanatçı İzmir, Karşıyaka’daki atölyesinden yaptığı çevrimiçi sunumda farklı disiplinlerde başlayıp heykelle devam eden artistik yolculuğunu öğrencilerimizle  paylaştı. Ayrıca öğrencilerimiz heykelin öncelikle bir fikir, bazen bir cümleden doğuşunu, sonra eskizler ve son olarak da sanatçı elinin malzemeyi üç boyuta dönüştürüşünü sanatçının eserleri aracılığıyla deneyimleme fırsatı buldular.

Ozan Ünal “büyülü gerçekçi” bir anlatımla yaptığı figüratif heykellerinde, insan ilişkilerini, iletişimlerini, zaman zaman karşılıklı “oynadıkları oyunları” güçlü bir şekilde izleyiciye aktarıyor. Ahşap, demir, beton, paslanmaz çelik ve bronzla yaptığı bu insanların bazılarını “gerçekle” sıkıntısı olan tipler olarak nitelendirmekte. Sanatçıya bu buluşma için bir kez daha içtenlikle teşekkür ederken, yüz yüze eğitime geçtiğimizde kendisini Okulumuzda misafir edebilmeyi umuyoruz.