Lise 11. Sınıf öğrencilerimiz Buse S. ve Emre B., Kimya öğretmenimiz Özge Yılmaz Gel‘in danışmanlığında yürüttükleri “Metilen Mavisinin Fotodegredasyonunda Zeolit Klinoptilolit Destekli Titanyum Dioksit Kullanımı” isimli projeleri ile TÜBİTAK tarafından bu yıl 52.si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, “İstanbul Avrupa Yakası Bölge Yarışması”na katılmaya hak kazandılar.

Projede atık suların arıtılması amacıyla Türkiye’de doğal olarak bulunan Klinoptilolit türü zeolitin kullanılması hedeflenirken tekstil, ahşap, plastik ve kağıt endüstrisinde kullanılan metilen mavisi hedef boya olarak seçilmiş ve sudan uzaklaştırılmasıyla doğa ve insan üzerindeki etkileri önlenebilmiştir. Bu yöntemin endüstride kullanılabilir olması da önemli bir sonuçtur.

Öğrencilerimizi bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyor, finalde başarılar diliyoruz.