Okulöncesi ile Hisar Okullarındaki eğitim hayatına adım atan Kemal Ünal, 2014 yılında Hisar Lisesinden mezun oldu.

Hukukun vicdan ve aklın kolektif ürünü olması ve bir arada yaşama kültürünün en önemli temelini teşkil etmesi inancıyla Kemal, bu alana duyduğu ilgi ve merakı akademik bir platforma taşımak ister. Lisans eğitimine İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başlayan mezunumuzun büyükbabası Kemalettin Ünal’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk avukatlarından olması da, onun hukuka yönelmesindeki en önemli etkenlerden biri olarak karşımıza çıkmakta. Bireysel iyiliğin, kolektif ve toplumsal iyilikten ayrı düşünülemeyeceği bilinciyle Kemal, toplum için de bir şeyler yapılması gerektiğine inanır ve kendisi gibi hukukçu olan Amerikalı edebiyat insanı Albert Pike’in şu sözlerinden çok etkilendiğini ifade eder: “What we have done ourselves alone dies with us; what we have done for others and the world remains and is immortal.” (Yalnızca kendimiz için yaptıklarımız bizimle birlikte ölür, ancak başkaları ve dünya için yaptıklarımız ölümsüzdür.)

Üniversite yıllarında pek çok politika kulübünde yer alan Kemal, kendisi gibi hukukçu öğrenci arkadaşlarıyla birlikte katıldıkları Dünya Ticaret Örgütü’nün farazi mahkeme müsabakası Avrupa Şampiyonasında takım olarak hem şampiyon olurlar hem de “en iyi davacı” ve “en iyi davalı” ödüllerini alırlar. Lisans eğitimi boyunca kadına karşı şiddetin tüm toplumun sorunu olduğu bilinciyle çalışmalar gerçekleştiren mezunumuz, bu konuda çeşitli televizyon programlarına da katılır.

Fakülteden onur derecesiyle mezun olan Kemal, İstanbul Barosu’na kaydını yaptırarak stajını yerli ve yabancı müvekkillere hizmet veren Yazıcı Avukatlık Ortaklığında yapar. 1 senelik staj sonunda aynı firmadan iş teklifi alarak resmi avukatlık kariyerine başlayan mezunumuz petrol ve doğalgaz hukuku, sözleşmeler hukuku, yaptırım hukuku ve ceza hukuku üzerine yoğunlaşıyor. Etik Lider Akademisi’ni başarıyla tamamlayarak “etik lider” unvanını kazanan mezunumuz aynı zamanda kurucusu olduğu “Foreign Policy Research & Analysis” isimli platformda yazılar yazmakta ve çeşitli uluslararası düşünce kuruluşlarında rol almakta.

Hisar’ı hep güzel anılar ve dostluklar biriktirdiği bir yer olarak gören Kemal, Hisar’da okulun sadece müfredattan ibaret olmadığını şu sözlerle dile getiriyor: “Hisar, farklılıkları zenginlik olarak görür ve öğrencilerine şöyle der; “Biz sizin seçimlerinize, sizi biricik kılan özelliklerinize kıymet veriyoruz ve bunları geliştirmeniz için her daim yanınızdayız.”

Hisar’ın öğrencilerine dünya vatandaşı olma yolunda sunduğu çağdaş, kapsayıcı ve geliştirici eğitimi anlayışının doğru tercihleri yapmasında ve mutlulukla sürdürdüğü hukuk kariyerine yönelmesinde büyük katkısı olduğunu ifade eden Kemal, Hisar Okullarını öğrencisine bilginin özünü ve akıl yürütme nosyonunu aşılayan ve fark yaratan bir okul olarak tanımlıyor. Önemi ve değeri gün geçtikçe daha da önem arz eden adalet kavramının en kutsal temsilcileri arasında yer alan sevgili mezunumuz Kemal ile gurur duyuyor; ideallerini gerçekleştirme yolunda sonsuz başarılar diliyoruz.