Doğadaki canlı yaşamının ve çeşitliliğinin her geçen gün azaldığına dikkat çekmek amacıyla her yıl 22 Mayıs, Dünya Biyoçeşitlilik Günü olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler tarafından ‘’Doğa için çözümün parçasıyız’’ olarak belirlenen bu yılki sloganla 22 Mayıs’ta, temiz ve sağlıklı bir çevreye ulaşmanın biyolojik çeşitliliğe bağlı olduğu tekrar hatırlatılmak isteniyor.

Bu anlamlı günde Ortaokul 5. Sınıf öğrencilerimiz biyoçeşitliliğin önemine dikkat çekmek için nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin heykellerini tasarladılar. Bu canlıların özelliklerini ve türlerini tehdit eden faktörleri araştırarak biz insanlara mektuplar yazdılar. Öğrencilerimizin atıklardan tasarladıkları heykeller ve yazdıkları mektuplar Ortaokul binamızda sergilenmekte. Öğrencilerimizi kutluyoruz.