Ortaokul Hisar STEM Science Sparks Kulübü GSL takımı ve WWF takımı öğrencilerimiz, bu yıl sürdürdükleri projelerini “SKA 14: Sudaki Yaşam” kapsamında gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, geçtiğimiz yıl yaşanan müsilaj problemi ve artan plastik atıkların denizlerde birikimi sonucu su canlılarının yaşamının tehlike altında olduğuna dikkat çektikleri projeleri ile plastik kullanımını minimuma indirmek ve okulumuz genelinde doğa dostu, biyoçözünür ve sağlığa zararı olmayan temizlik malzemelerinin kullanımına geçilmesini hedeflediler. Bu amaçla öğrencilerimiz plastik su şişelerini toplayarak geri dönüşüm firmasına verdiler ve kendi organik sabunlarını ürettiler.

Gerçekleştirdikleri sunumla çalışmalarını Genel Müdürümüz Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ile paylaşan öğrencilerimizin projesi, Global Social Leaders Global Goals Competition yarışmasında yarı finale, WWF Doğa Öncüleri Programı’nda ise finale kalarak bir sonraki basamakta yarışmaya devam ediyor. Nasya U., Derin U., Mina Su A., Karya E., Mavi U., Ayda E., Maya B.’nin projesi sayesinde önümüzdeki haftalarda Ortaokuldaki temizlik ürünleri değiştirilerek doğaya dost malzemelere geçilecek. Öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyoruz!