Hisar Okulları Technovation takımlarımız, kız öğrencileri teknoloji kullanarak güçlendiren Technovation Challenge etkinliği kapsamında yıl boyunca gerçek dünyada yaşanan sorunlar konusunda farkındalık yaratmak ve çözüm önerileri geliştirmek amacı ile mobil uygulamalar geliştirdiler.

Ortaokul takımlarımız arasından “Maya^2″, 70 ülkeden ve 1.700’den fazla uygulamadan oluşan bir havuzdan seçilerek, Türkiye’den Technovation yarı finallerine katılmaya hak kazanan tek takım oldu.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından biri olan “SKA 15: Karasal Yaşam” kapsamında bir uygulama geliştiren takımımız nesli tükenen hayvanlar ile ilgili toplumu bilgilendirmeyi amaçlıyor. Maya^2 takımını oluşturan öğrencilerimiz Maya B., Maya Ö. ve Yasemin T. ile gurur duyuyor; 12 Ağustos 2022 Cuma günü açıklanacak sonuçları heyecanla bekliyoruz.