Lise öğrencimiz Rana E., Global Citizens Initiative 2022 programı tarafından seçilen 36 burslu öğrenciden biri oldu. 15 farklı ülkeden 36 öğrenci, İskoçya’da yer alan St. Andrews Üniversitesi’nde gerçekleşecek GCI Zirvesinde bir araya gelerek 10 aylık GCI programına başlayacaklar. Katılımcılar program boyunca karşılıklı saygı ve empatiye dayanan diyalog ve problem çözme konularında çalışırken aynı zamanda küresel sorunlara etik liderlik etme ve yerel çözümler tasarlayıp uygulama becerilerini geliştirecekler.

Zirvede bu yılki programın kapsayıcı teması sürdürülebilirlik olarak belirlenirken, öğrencilere kendi topluluklarında fark yaratmaları ve dünya çapında bir akran topluluğu oluşturma fırsatları sunuluyor. Bu önemli topluluk içinde yer alacak öğrencimiz Rana’yı yürekten kutluyoruz!