10-16 Mayıs Engelliler Haftasında kapsayıcı bir eğitim ortamının sağlanması, farklılıkların hak temelli bir yaklaşımla ele alınması ve öğrenciler arasında “herkes farklı, herkes eşit” anlayışının yaygınlaşması amacıyla İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimiz çeşitli çalışmalara katıldılar.

1. Sınıf öğrencilerimiz Ortaokul öğrencilerimizle birlikte “Farklı Ama Aynı” kitabını okudular. Engelli bireylerin haklarına ilişkin ve herkesin haklardan eşit şekilde yararlanabilmesi ile ilgili sorular sordular, birlikte düşünüp tartıştılar.

2. Sınıf öğrencilerimiz “Leylek ve Tilki” masalı üzerinden farkındalık çalışmasına katıldılar.
Engellilik ve engelli bireylerin haklarına ilişkin farkındalık geliştirmeye yönelik metin analizleri yaptılar.

3. Sınıflarımız “Mavi Bir Dostluk” hikayesi üzerinden sorgulamalar yaptılar, erişilebilirlikle ilgili okul içerisinde yapılabilecek düzenlemeleri keşfettiler.

4. Sınıflarımızda “Aylinin Hikayesi” üzerinden sorgulama çalışması yapıldı. Eğitimin herkes için bir hak olduğu konusunda tartışma yürüttüler.

3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) Direktörü Engin Yılmaz’ın konuk olduğu söyleşiye katıldılar.