AP Sınav Başvuruları

Hisar Okulları resmi AP sınav merkezidir; bu nedenle Hisar öğrencisi olmayan öğrencilere de Okulumuzda AP sınavlarına girebilme imkanı sunulmaktadır. Dışarıdan katılım gösterecek öğrenciler Hisar Okullarında sadece sınava girebilirler; AP derslerine dışarıdan öğrenci kabul edilmemektedir..

Okulumuza dışarıdan AP Sınavına girmek üzere gelecek öğrencilerin EXAM ONLY olarak College Board’a başvurularını yapıyor olmaları gerekmektedir. Bu öğrencilerin sistem üzerinden ders materyallerine ve sorularına ulaşımları olmayacaktır. Önemle belirtmek isteriz ki, College Board tarafından ilan edilen son başvuru tarihleri ile başvuru sürecinin son başvuru tarihleri aynı değildir. Hisar Okulları Test Merkezinin sunduğu tarihlere önem vermeniz gerekmektedir.

2021 – 2022 Akademik Yılı AP sınavları 02 – 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında Hisar Okulları kampüsünde yüz yüze olacak şekilde yapılacaktır. AP sınavlarına girmek isteyen öğrenciler için başvurular, 1 Eylül – 10 Kasım 2021 tarihleri arasında online olarak gerçekleşecektir.

Sınav ücreti ödendikten sonra iade yapılmadığını önemle hatırlatmak isteriz.

Önemli Tarihler

• 1 Eylül 2021: Online kayıt sisteminin açılması
  • 10 Kasım 2021: Online kayıt sisteminin kapanması
  • 18 Şubat 2022: Geç başvurular için son tarih
  • 2-13 Mayıs 2022: AP Sınav Dönemi

AP Sınavları Başvuru Süreci

Başvuru Adımları

1. Sınav Başvuru Formunun Doldurulması

AP başvuru sürecinde yapılacak ilk işlem Hisar Okullarında hangi sınava gireceğinizi bildiren AP Sınav Başvuru Formunu doldurmanızdır. Formu görüntülemek içn lütfen tıklayınız.

2. Sınav Ücretinin Yatırılması

Başvuru formunun içinde yer alan USD banka hesabına, gireceğiniz sınavların toplam ücretini yatırmanız. gerekmektedir. Ödemeler sadece USD olarak alınacaktır. Ödemeyi yaparken banka banka masraflarını da ekleyerek ücreti göndermenizi rica ederiz.

3. Sınav Kodlarının College Board Sistemine Girilmesi

Başvuru formu doldurulup sınav ücreti yatırıldıktan sonra öğrenci ve velisi ile gireceği sınavlar kapsamında bir kod paylaşılacaktır. Bu kodların paylaşır paylaşılmaz öğrenci tarafından College Booard sistemine girilmesi önemli ve gereklidir. Öğrenci; verilen kodları kendi College Board AP sayfasına işlemelidir.

4. Başvurunun Tamamlanması

Öğrenci, College Board hesabına giriş yaparak AP Bölümünde gireceği sınavları görüntüleyebildiğinde sınav başvuru süreci tamamlanmış olur.

Geç Başvuru ve Ücretlendirme

Geç başvuru sürecinde sınav başına ek olarak 40 USD ödeme tutarı eklenecektir. Bazı sınavlara çok fazla talep olduğu için, sınavların bazıları için geç başvuru sürecinde açılmamaktadır.
Geç başvuru süreci 18 Şubat 2022 tarihinden sonra son bulacaktır. Bu tarihten sonra kayıt alınmayacağını önemle belirtmek isteriz.

AP Sınav Tarihleri

Detaylı AP sınav tarihlerini görüntülemek için lütfen tıklayınız.

Hisar Okullarında Sunulan AP Sınavları

Hisar Okullarında sunulan tüm AP sınavlarının listesini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

AP Sınavları

Art History Comparative Gov. Physics 1
Biology English Language Physics 2
Calculus AB English Literature Physics C: E&M