Kurumsal Geliştirme

Kurumsal Geliştirme Ofisi, idari ve akademik Okul birimleri ile işbirliği içinde, okul içi ve okul dışı paydaşların Okul’la olan bağlarını güçlendirmek üzere etkili ve proaktif iletişim kurarak, Hisar Okulları’nın gelişimini desteklemek ve kurumsal imajını korumak amacıyla faaliyet göstermektedir.

Kurumsal Geliştirme Ofisinin ana faaliyet alanı kurumsal iletişimdir. Ofis, Hisar Okulları’nın kurumsal kimlik ve markalaşma alanlarındaki çalışmalarını yürütür; Okul iletişiminde izlenecek iletişim yöntemi, içeriği ve tonuna dair esasları belirler. Hisar Okulları’nın iç ve dış iletişimde kullandığı ana araçlar olan websitesi, bültenler ve Okul’un tanıtımı amacıyla kullanılan tüm basılı malzemeler Ofisin koordinatörlüğünde, Hisar Okulları Kurumsal Kimlik Rehberi’ne uygun şekilde yürütülür.

Kurumsal Geliştirme Ofisi aynı zamanda; Okul’daki etkinlik ve performansların daha etkin şekilde hayata geçirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Etkinlik Komitesi ile; mezun ilişkilerini güçlendirmek, mezunların Okul’la iletişim içinde olmalarını sağlamak üzere Mezunlar Derneği ile; öğrenci yaşamı ve eğitime dair velilerin görüşlerini almak ve bu görüşleri karar alma sürecine dahil etmek amacıyla Okul Aile Birliği ile birlikte çalışır.

Kurumsal Geliştirme Ofisi, tüm bu çalışmaları belirli süreçler çerçevesinde ve Hisar Okulları İletişim Politikasına uygun şekilde ilerletir, bu kapsamda Hisar ailesine öncülük eder.

2020-2021 Akademik Yılında iç ve dış paydaşlara yönelik iletişim çalışmalarının neden ve sonuçlarına ilişkin toplu bir analizini sunmak ve gelecek dönemi olabildiğince öngörerek bir pusula oluşturmak üzere Hisar Okulları İletişim Stratejisi oluşturulmuş ve gerçekleştirilen tüm iletişim çalışmaları rapor haline özetlenmiştir.  Rapor; iletişim çalışmalarına yön vermekte olan Hisar Okulları İletişim Politikası, İletişim Stratejisi, İç İletişim Haritası ve Kurumsal Kimlik Klavuzunu da kapsamaktadır. Bu çalışma aynı zamanda iç ve dış paydaş ilişkilerinde, okulun ekosistemindeki her bir paydaş grubunun üstlendiği rollere yakından bakarak, grup üyelerinin gelecekteki iletişim faaliyetleri adına sunabileceği katkılara ilişkin öneriler içermektedir. Hisar Okulları İletişim Stratejisi Dokümanına linkten ulaşabilirsiniz.

Hisar Okulları İletişim Politikası aşağıdaki ilkeler doğrultusunda yürütülür;

• Doğruluk
  • Şeffaflık
  • Gizlilik ve Kişisel Verileri Koruma
  • Tarafsızlık
  • Saygı
  • Bağlılık

Bu ilkeler çerçevesinde, Hisar Okulları’nda yürütülen tüm iç ve dış iletişimde; Okul’un paydaşlarını oluşturan öğrenciler, akademik ve idari personel, veliler, mezunlar, denk okullar, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları, Eyüp Belediyesi, ilgili Devlet Kurumları, toplum ve medya ile etkili bir iletişim kurulması; bu sayede iyi bir eğitim, çalışma, sosyal ve kişisel ortam sağlanması gözetilir.