Hisar Okulları Genç Filarmoni Orkestrası

Hisar Okullarının 25. kuruluş yıl dönümü onuruna kurulan Hisar Genç Filarmoni Orkestrası, genç müzisyenlere orkestra müziğinin icrası için yeteneklerini keşfetme fırsatı sunarken aynı zamanda her yaştan dinleyiciye senfonik orkestra müziğini sevdirmeyi de amaç edinmektedir.

Hisar Okullarında öğrencilerimize sunduğumuz akademik yetkinliğin yanı sıra sanattan spora bilimden edebiyata hayatın her alanında donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak imkanlar tanımayı hem kişisel ve sosyal gelişimleri bakımından hem de ders dışı alanlarda potansiyel yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri açısından değerli bir fırsat olarak görmekteyiz. Bu vizyonla “Hisar’da Müzik” hem akademik derslerin hem de öğrenci faaliyetlerimizin önemli bir bölümünü içermektedir.

Güçlü ve geniş bir akademik kadroya sahip olan Müzik Bölümümüzün önderliğinde 2021-2022 Akademik Yılında Okulumuzun 25. Yılı onuruna kurulan Hisar Okulları Genç Filarmoni Orkestrası (HGFO), Hisar’da yeni bir oluşumu başlatmaktadır. Değerli müzisyen Faris Akarsu‘nun sanat danışmanlığını üstlendiği, profesyonel müzisyenler ve Hisar öğrencilerinden oluşan Orkestra, genç müzisyenlere orkestra müziğinin icrası için yeteneklerini sergileme ve geliştirme fırsatı sunarken aynı zamanda Hisar Okullarındaki her yaştan öğrenci ve dinleyiciye senfonik orkestra müziğini sevdirmeyi ve onları da bu sanat dalına yönlendirmeyi, teşvik etmeyi hedeflemektedir.

HGFO’nun bu bağlamdaki bir diğer misyonu canlı senfonik müziğin eşsiz deneyimiyle geniş ve çeşitli bir kitleye ilham vermek, onları eğlendirirken ve eğitirken ülkenin sosyal yaşamını zenginleştirmek ve gelecek nesillerin bu mirası devralıp geliştirerek devam ettirmesini sağlamaktır.

Hisar Genç Filarmoni Orkestrası Sanat Kurulu
HGFO Sanat Kurulu Üyeleri
Erkan ÇEÇEN Sanat Kurulu Başkanı
Faris AKARSU Sanat Danışmanı
Cenk ÇALIŞAN Müzik Öğretmeni
Petek PEKUYSAL Kültür Sanat Merkezi Direktörü
Başak ERŞAHİN Müzik Öğretmeni

Hisar Okulları 25. Yıl Özel Konseri

Hisar Genç Filarmoni Orkestrası, Okulumuzun 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında ilk kez sahne alacak. Fibabanka’nın ana sponsorluğunda gerçekleşecek konserimize dair detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Tarih: 27 Nisan 2022, Çarşamba
Saat: 20.30
Şef: Cenk Çalışan
Konuk Sanatçılar:
Burak Kut, Asude Cemre, Berk Özbek
Yer: Hisar Okulları Kültür Merkezi Atatürk Salonu

Biletlerinizi www.hisarokullarikulturmerkezi.com adresini ziyaret ederek alabilirsiniz.