Advanced Placement Programı

AP programı College Board tarafından uygulanmakta olan bir programdır. ABD'ye ek olarak 60'tan fazla ülkede uygulanmakta ve tanınmaktadır. Program öğrencilere lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden bazı üniversitelerde muaf olma imkânını sağlar.

Okulumuzda MEB programının yanında, öğrencilerimiz AP sınavlarında başarılı olmaları için AP Programımız ile desteklenmektedir.

Yurt Dışındaki Üniversitelerin Kapılarını Aralıyor

AP, öğrencilerin yurt dışı üniversite başvurularında onları diğerlerinden ayırt edecek ve avantaj sağlayan bir programdır. Öğrencilerin AP dersi alıyor olmaları ve yıl sonunda AP sınavlarına girmeleri bu öğrencilerin diğerlerine göre üniversiteye daha hazır olduğunu gösterir.

2017 - 2018 Akademik Yılı Mayıs ayında College Board tarafından yayınlanan AP sınavlarının sonuçları açıklandı;

• Öğrencilerimiz 21 farklı dersten toplamda 291 sınava katıldılar.
  • Bu sınavların 145’inde, (%49,8) öğrencilerimiz, en yüksek skor olan 5 (beş); 211’inde ise (%72,5), öğrencilerimiz 4 ve 5 skorlarını elde etmiştir

Hisar Okulları Türkiye'de öğrencilerini AP sınavlarına yönelik ileri seviyede derslerle destekleyen okullar arasında ders çeşitliliği açısından ilk sıradadır.

Ana DerslerSeçmeli Dersler
AP English Literature & CompositionAP Physics C: Mechanics