Okula Dönüş

Covid-19 salgını, yaşamın her alanında etkisini gösterirken eğitimin de çok kanallı bir yaklaşım ile planlanmasını ve gerçekleştirilmesini zorunlu kılmıştır. Bu kapsamda; Hisar Okulları olarak tüm planlamalarımızı, bilimsel yaklaşımlardan ödün vermeksizin, sağlık otoritelerinin yönergeleri doğrultusunda öğrencilerimize ve çalışanlarımıza sürdürülebilir, paylaşılabilir ve yönetilebilir bir eğitim ortamı sunabilme kararlığı ile belirledik.

Pandemi önlemleri çerçevesinde, 2020-2021 yeni akademik döneminde eğitimin nasıl gerçekleşeceği ile ilgili Okula Dönüş planlarımız üç farklı senaryoda özetlenmiştir:

1. Okulların Açık Olduğu "Yeni Normal: Öğrencilerin tamamı derslere, okula gelerek, sınıflarda katılır.
  2. Hibrit Eğitim Modeli: Öğrencilerin yarısı derslere, okula gelerek, sınıflarında katılır. Öğrencilerin diğer yarısı ise derslere evlerinden "uzaktan erişim" yolu ile katılır. Öğrencilerin rolleri dönüşümlü olarak değişir (günlük & haftalık).
  3. Uzaktan Eğitim Modeli: Öğrencilerin tamamı derslere evlerinden "uzaktan erişim" yolu ile katılır.

Hisar Okulları olarak tüm bu senaryolara yönelik alt yapı hazırlık çalışmalarımız tamamlanmış olup, aynı zamanda kampüs içinde öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlık güvenliğini en üst düzeyde sağlayacak hijyen tedbirleri alınmıştır.

Edindiğimiz tecrübeler ışığında proaktif kalarak ve dayanışma içerisinde yeni eğitim döneminde de öğrencilerimize en güvenli ve en verimli eğitim-öğretim ortamını sağlayacağımıza tüm kalbimizle inanıyoruz. Sorularınız ve önerileriniz için info@hisarschool.k12.tr adresi aracılığı ile bizimle iletişime geçmenizi önemle rica ederiz.

Okula Dönüş planlarının detayları için Yol Haritası dokümanına; kampüs içi hijyen önlemleri kapsamındaki çalışmaların detayları için ise Covid-19 Sağlık ve Güvenlik Kılavuzu dokümanına aşağıda yer alan linkler üzerinden ulaşabilirsiniz. Dünyada ve ülkemizde devam etmekte olan pandemi sürecine istinaden T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlıklarının alabilecekleri farklı kararlar doğrultusunda, olası değişiklikler hızla eylem planlarımıza yansıtılacaktır.

Bu dokümanlara ek olarak Okulumuzda yapmış olduğumuz diğer çalışmaların raporlarına aşağıdaki linkler aracılığıyla erişebilirsiniz.

Yeni Eğitim-Öğrenim Yılı 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü tüm seviyelerimizde uzaktan eğitim kapsamında "Bütünleştirilmiş Uyum Programı" ile başlarken, Okulöncesi öğrencilerimizi kampüsümüzde karşıladık. Tüm seviyelerdeki öğrencilerimizle de en kısa zamanda bir araya gelmeyi umuyor, bu doğrultuda T. C. Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarını yakından takip ediyoruz. Tüm öğrencilerimize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir akademik yıl diliyoruz.