Yurtdışı Üniversite Danışmanlığı

Yurtdışı Üniversite Danışmanlık ve Kariyer Ofisi’nin sayfasına hoşgeldiniz.

Hisar Okulları’nın misyon ve vizyon tanımına uygun olarak akademik kadro ve idare ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda, öncelikli hedefimiz öğrencilerimize ders seçimi, kariyer yönelimi, üniversite hazırlık -başvuru ve tercih süreçlerinde rehberlik etmek ve destek sağlamaktır. Öğrencilerimizin yetenek ve kişilik özelliklerini göz önünde tutarak, gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirlemelerini önemsiyoruz. Amacımız, öğrencilerimizin içlerindeki potansiyeli açığa çıkarmalarına imkan tanıyacak fırsatlar yaratmaktır.

Günümüzün rekabetçi akademik ve sosyal ortamında, çalışmalarımızı her öğrencimizin ayrı birer birey olduğu bilinciyle sürdürüyoruz. Öğrencilerimizi, kendi yetenekleri keşfetme yolculuğunda destekliyor, bu doğrultuda kendileri için en doğru üniversiteleri bulmalarına yardımcı oluyoruz. Tüm öğrencilerimize araştırma kaynakları, problem-çözümü, yazılı ifade, eleştirel düşünme ve değerlendirme becerileri konularında da destek sağlıyoruz.

İngilizce 2018 Sınıfı Profili için lütfen tıklayınız.

Yurtdışı Danışmanlık Ofisi

Yurtdışı Danışmanlık Ofisi, yurtdışı üniversite hazırlık, başvuru ve seçim sürecine ilişkin programları düzenler. Kampüsleri, akademik programları ve kabul şartları konusunda bilgi vermek üzere, okulumuzu her sene 200’ün üzerinde yurtdışı üniversite temsilcisi ziyaret etmektedir. 9. Sınıf seviyesinden itibaren, öğrenci ve velilerimizi yurtdışı üniversite süreci konusunda bilgilendirmek üzere çalışmalarımıza başlıyoruz. Sınıf sunumları ve çalıştayların yanısıra, bireysel öğrenci ve veli görüşmeleri yapıyoruz. Aynı zamanda, öğrencilerimize kişisel ve geleceğe yönelik hedefleri doğrultusunda akademik, mesleki ve yaz okulu danışmanlığı sağlıyoruz.

Hisar Okulları’nda, ofisimiz tarafından koordine edilen çeşitli merkezi sınavlar uygulanmaktadır. Tüm 10. ve 11. Sınıf öğrencilerimiz, SAT sınavının hazırlığı niteliğindeki PSAT (Pre-Scholastic Aptitude Test) sınavına girmektedirler. Ayrıca, her yıl ilkbahar aylarında tüm lise öğrencilerimize açık olarak İngilizce yeterlilik sınavı IELTS’i (International English Language Testing System) uyguluyoruz. SAT test merkezi olan okulumuzda, yılda altı kez SAT sınavı da uygulanmaktadır.

OACAC (Overseas Association for College Admission Counseling), NACAC (National Association for College Admission Counseling), ve CIS (Council of International Schools) kuruluşlarının üyesi olan Yurtdışı Danışmanlık Ofisi ekibimiz, akademik yıl boyunca çeşitli profesyonel gelişim programlarına ve üniversite ziyaretlerine katılmaktadır.

Naviance

Öğrenci ve velilerimizi yurtdışı üniversite süreci konusunda bilgilendirmek üzere, web tabanlı bir sistem olan Naviance programını kullanıyoruz. Naviance aracılığıyla, yurtdışı üniversite sürecine ilişkin önemli bilgilere erişim sağlamak, üniversite araştırması yapmak ve üniversite listesi oluşturmak mümkündür. Ofisimiz, tüm Lise öğrenci ve velilerimize, Naviance şifresi atamaktadır.

Yurtdışı Üniversite Yerleşimleri

2017 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.

2016 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.

2015 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.

2014 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.

2013 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.

2012 Mezunlarımızın Yurtdışı Üniversite yerleşimlerini görebilmek için tıklayınız.