16-20 Eylül 2017 tarihleri arasında Yunanistan American Community Schools Athens okulu Genel Müdürü Dr. Stefanos Gialamas, Direktör Mary Ann Augoustatos ve 6 lise öğrencisi okulumuz ideaLab ortamını ziyaret etmek, öğrencilerimizin teknoloji alanındaki tecrübeleriyle tanışmak, ideaLab ortamına benzer bir girişimi kendi okullarında nasıl başlatacaklarına dair fikirler edinmek amacıyla okulumuzu ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz ve aileleri büyük bir konukseverlik göstererek misafir öğrencileri evlerinde ağırladılar.

Misafirlerimiz, Lise Müdürümüz Gülçin Cırık Doğramacı, bilgisayar öğretmenimiz Serdar Uluer ve lise öğrencilerimiz tarafından 16 Eylül Cumartesi günü havalimanında karşılandılar. Sultanahmet bölgesinde yapılan kültürel İstanbul gezisinin ardından misafirlerimiz onları konuk eden velilerimiz tarafından okulda karşılandı.



18 Eylül – 20 Eylül tarihlerinde misafirlerimiz okulumuzda planlanan program doğrultusunda ağırlandılar. Öğrencilerimiz 3 gün boyunca misafir öğrenciler için çeşitli konularda atölyeler ve tanıştırma etkinlikleri düzenlediler. Böylece, öğrencilerimiz Autodesk Fusion, Maya programlarıyla 3 boyutlu tasarımdan, Adobe Premiere ile video editlemeye, Processing dili ile programlamadan Arduino’ya, Raspberry Pi’dan Swift programlama diline kadar bir çok alanda bilgi ve birikimlerini AACS’li misafirlerimiz ile paylaştılar. Öğrencilerimiz ayrıca, ideaLab ile ilgili yapılan röportajda soruları yanıtlayarak tüm süreci American Community Schools Athens öğrencileri ve yöneticilerine aktardılar.








Her yıl bilgisayar bölümü ve HisarCS öğrencileri tarafından düzenlenen Coding Summit etkinliği misafir öğrenciler ve okul yöneticileri tarafından çok büyük bir ilgi ve merak uyandırdı. Bu ve benzer konularda birlikte çalışmak, projeler yürütmek ve iş birliğine devam etmek üzere en yakın zamanda da öğrencilerimizi Atina’ya beklediklerini belirterek okulumuzdan ayrılan American Community Schools Athens yöneticileri ve öğrencilerini tanımak öğrencilerimiz ve yöneticilerimiz için büyük keyif oldu.