Profesyonel Gelişim

Hisar Okulları olarak öğretmenlerimizin akademik birikimlerine yatırım yapmanın öneminin bilincinde olarak öğretmenlerimize yıl boyunca çeşitli eğitim olanakları sunuyoruz.

State University of New York Master Programı

State University of New York (SUNY) Disiplinlerarası Çalışmalar Master Programı, eğitim alanına yönelik sıra dışı profesyonel amaçları olan eğitmenlere yönelik bir programdır.

2015 yılından beri devam eden master programından bugüne kadar 21 öğretmenimiz mezun oldu. Program yeni kayıtlarla 2018-2019 Akademik Yılında da devam etmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi Mini Master Programı

2017-18 Akademik Yılında toplam 29 öğretmenimizi mezun ettiğimiz Boğaziçi Üniversitesi Fark Yaratan Öğretmen Akademisi Mini Master Programı, iki yıl boyunca eğitimcilerin öğretmenlik yetkinliklerini geliştirdikleri ve edindikleri yeni tecrübe ve bilgilerle derslerinde fark yaratmak üzere kullandıkları bir eğitim programıdır.

2018-2019 Akademik Yılında başlayan ikinci master programı yine 8 modülden oluşmakta ve iki yıllık bir süreyi kapsamaktadır.

Hisar Okulları Eğitim Teknolojileri Eğitimleri

Program, öğretmen ve çalışanlarımızın katılımına açıktır ve Hisar Okulları'nda kullanılan eğitim teknolojileri hakkında bilgi verir, öğretmenlerimizin tekno lojiyi daha etkin kullanmalarına yardımcı olur.

Principals Training Center (PTC) Programları

Principal Training Center, dünyadaki okullarda çalışan müdürlere eğitim ve yönetim alanlarında pratik, araştırmaya yönelik ve evrensel niteliğe sahip profesyonel gelişim olanakları sunan bir eğitim programdır. Okul müdürlerimiz ve müdür yardımcılarımızdan bazıları programı 2017-2018 yılında başarıyla tamamlamış, bazıları ise müdürlük atamalarının ardından programa başlamış, halen devam etmektedir.

Harvard Graduate School İleri Düzey Eğitim Liderliği Sertifika Programı

Okul müdürlerimizin devam etmekte oldukları, eğitimde liderlik konusunda teori, prensip ve pratik anlamında kapsamlı bir temel sağlayan online sertifika programıdır.

Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Programı

Program, bütün çalışanlarımıza açık olan İngilizce kurslarını kapsar. Eğitim yıl boyunca devam eder ve Hisar'da iki dilli hayatın çalışanlar arasında da yaygınlaşmasını amaçlar.

Tasarım Yoluyla Anlama (UbD) Eğitim ve Mentorluk Programı

Öğretmenlerimizin öğretme becerilerini geliştirmeleri için yol gösteren, farklı bir öğretme ve ders planlama şekli sunan Tasarım Yoluyla Anlama Eğitim ve Mentorluk programı, misafir konuşmacıların da katılımıyla öğretmenlerimiz için seminerler ve atölye çalışmaları şeklinde planlanır ve yıl boyunca devam eder.

Hisar Okulları Profesyonel Gelişim Sürecini incelemek için lütfen tıklayınız.