Girişimcilik ve İnovasyon

Girişimcilik ve inovasyon konularının okul müfredatlarında yer alması konusu günden güne daha fazla önem kazanmaktadır. Öğrencilerimizi gelecek iş hayatlarına hazırlamak, yaratıcı ve ilham verici düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek Hisar Okulları olarak önceliğimizdir. Hedefimiz, öğrencilerimizi girişimci bir düşünce yapısı ile inovasyon süreçlerini kullanan ve problemlere çözüm odaklı bir bakış açısı ile yaklaşan bireyler olarak mezun etmektir.

Girişimcilik ekosisteminin dünya çapında hızlı bir şekilde büyümesi ile birlikte onlara destek veren, mentorluk sağlayan ve yatırımcı ile girişimciyi buluşturan incubator center olarak bilinen kuluçka merkezlerinin sayısı hızla artmaktadır. Kuluçka merkezleri girişimcilerin haklarının korunması, patent başvurularının yapılması, mali destek ve danışmanlık sağlanması ve elbette doğru girişimlerin doğru yatırımcılarla buluşması konularında kritik rol oynamaktadır.

Tüm bu süreçler hakkında farkındalık yaratmak, öğrencilerimize bir fikri hayata geçirmek için hangi aşamalardan geçilmesi gerektiğini anlatmak ve deneyimlemelerini sağlamak değişen dünya koşullarına uyum sağlayan öğrenciler yetiştirebilmemizi sağlamak için oldukça önemlidir. Bu amaçla öğrencilerimizin iş dünyası, üniversiteler ve kuluçka merkezleri ile iletişimde olmaları, projeler geliştirmeleri ve fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda uygun ortamları yaratıyor ve onları destekliyoruz.

Esnek öğrenme ortamlarımız ve yaklaşımımız öğrencilerimize projelerini hayata geçirebilecekleri, prototipleyecekleri ve girişimcilik ekosistemini deneyimleyecekleri uygun bir ortam sunmaktadır. Bu alanda ortaya çıkan projeler yurt içi ve yurt dışı pek çok önemli konferanstan kabul almakta ve öğrencilerimiz projelerini üniversiteler, eğitim ve iş hayatının önemli temsilcileri ve yatırımcılara sunma şansı yakalamaktadır.

Üniversiteler, özel sektör, iş dünyası ve kamu sektörü ile işbirlikleri geliştirilmesi, saha gezileri ve vaka çalışmaları yürütülmesi, yurt içi ve yurt dışı kurumlarla olduğu kadar sivil toplum kuruluşları ile de İnovasyon Staj Ağı geliştirilmesi, bunlara ek olarak Hisar mezunları işbirlikleri ile İnovasyon Mentor Ağı kurulması hedeflenen oluşumlar arasındadır. Bu hedef doğrultusunda alanında önde gelen uzmanların katılımı ile Hisar Teknoloji ve İnovasyon Danışma Kurulu kurulmuştur.

Proje, etkinlik ve kurumsal işbirliklerinin yanı sıra lise öğrencilerimiz için yapılandırdığımız Tasarım Odaklı Düşünme ve Girişimcilik dersi, Girişimcilik kulübü ve Sosyal İnovasyon kulubü çalışmaları ile öğrencilerimizi belirtilen alanlarda destekliyoruz. Bu amaç ile uyguladığımız müfredatların ve sunduğumuz derslerin yanısıra katılım sağladığımız etkinlik ve projeler de öğrencilerimizin bu alanda gelişimini önemli ölçüde desteklemektedir.