Proje ve Etkinlikler

Hisar Kodlama Zirvesi/ Hisar Coding Summit

Hisar Coding Summit, öğrencilerimizin teknolojinin çeşitli alanlarındaki potansiyellerini ortaya koymak ve geliştirmek fikri ile ortaya çıkmıştır. "Öğrencilerden öğrenmek isteyen herkese" mottosu ile 2014 yılında başlayan etkinlik bu yıl 5. kez düzenlenecektir.

Öğrencilerimiz, programlama, tasarım, animasyon, robotik ve teknolojinin çeşitli alanlarında iki gün boyunca farklı okullardan ve yaş gruplarından katılımcılar için çeşitli atölyeler düzenlenmekte ve eğitimler vermektedir. Hisar Coding Summit, elektronik programlama, mobil uygulama geliştirme, yapay zeka ve makine öğrenmesi konularından 2D ve 3D tasarım alanlarına kadar geniş bir perspektifte 15 farklı atölye çalışması ile 300 den fazla katılımcıya bu alanda ilham veren ve öncü bir etkinlik olarak günden güne büyümektedir.

Bu süreç öğrencilerimizin teknolojinin farklı alanlarında potansiyellerini geliştirmenin yanı sıra mentorluk, liderlik, girişimcilik ve organizasyon yeteneklerini geliştirmelerine büyük katkı sağlamaktadır.

Tanıtım Filmi

First Robotic Competition (FRC), İstanbul - USA

FIRST, gençleri bilim, mühendislik, teknoloji ve matematik alanlarında eğitim ve kariyer hedeflemeye motive eden ve aynı zamanda özgüven ve hayat becerilerini geliştiren ulaşılabilir ve inovatif programlar tasarlamaktadır. FIRST’in düzenlediği programlardan biri olan FRC, lise öğrencileri için oluşturulmuş bir programdır.

Bu doğrultuda, 2015 yılından itibaren kademeli olarak, First Robotics Competition (FRC) yarışmasına katılmak amacıyla robotik takımlarımız kurulmuştur. Öğrencilerimiz süreç boyunca eşsiz deneyim ve beceri kazanmışlardır. Artan talep doğrultusunda bir sene boyunca 2 takım olarak çalışmalarını sürdüren bölümler daha sonra iki takımı birleştirerek tek takım olarak yoluna devam etmektedir.

Hisar Okulları Bilim Şenliği

Her yıl Nisan Mayıs aylarında Hisar Okulları Fen Bölümü ders ve proje çalışmaları bünyesinde gerçekleştirilen Bilim Şenliği, öğrencilerin sene boyunca gerçekleştirdiği fizik, kimya ve biyoloji odaklı bir çoğu disiplinlerarası etkileşim ile hazırlanmış projelerin uygulandığı, sergilendiği festivalimizdir.

Hisar Piwars, Türkiye

Hisar Okulları olarak Cambridge Üniversitesi'nde düzenlenen PiWars yarışmasını bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenleyeceğiz. 22- 23 Mart 2019 tarihlerinde okulumuzda gerçekleştirilecek olan etkinlikte yarışmanın yanı sıra 3D tasarım, programlama ve temel elektronik eğitimleri verilecektir. Yarışmada takımlar, Raspberry Pi tabanlı mobil robotlar üretip, bu robotları engebeli parkur tamamlama, labirent çözme ve hedef vurma gibi hem uzaktan kumandalı hem de otonom görevlerde yarıştıracaklar

Etkinlik ücretsiz olarak tüm lise öğrencilerinin katılımına açık olacak ve maddi açıdan robot kiti temin edemeyecek takımlara destek verilecektir. Bu süreç öğrencilerimizin programlama, elektronik ve robotik konularında hakimiyetlerini arttırmalarının yanında mentorluk, liderlik ve organizasyon yeteneklerini geliştirmelerine büyük katkı sağlayacaktır.

VEX Robotik Yarışması

Türkiye’nin ilk VEX Robotics Competition (VRC) takımı olarak çalışmalarına başlayan Mechaminds takımı ikinci yılında daha kapsayıcı bir yapıda Hisar Mechatronics adı altında üç ayrı takımla (Mechaminds, TechnoTigers, Hemlock) çalışmalarına devam etmektedir.

VRC öğrencilere sene boyunca 21. yüzyılın temel yaşam becerileri olarak kabul edilen takım çalışması ve kaliteli iletişim odağında STE(A)M felsefesinin kazanımlarını edinme ve bu süreci sene boyunca gerçekleşen çok sayıda turnuvalarla test etme imkanı sağlamaktadır. Her eğitim yılında değişen temalar üzerinden robot ve mühendislik tasarım projelerini hazırlayan öğrenciler sene boyunca çalışmalarına devam ederek hayal ettiklerini hayata geçirebilmek adına sürekli revizyonlar yapmaktadır.

Lise düzeyinde sadece okul sonrası çalışmaları ile değil 10 ve 11. Sınıflara verilen Mekatronik dersi ile de desteklenen süreç içerisinde öğrenciler özellikle mekanik sistemler ve elektronik odağında geçen ders kazanımlarını kalıcı öğrenmeye transfer edecek imkanı bulmaktadır. Süreç içinde katıldığı turnuvalarda jüriler tarafından bir çok farklı alanda ödüle layık görülen Hisar Mechatronics takımları, geleceğin mühendisleri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Türkiye’de 2017-2018 sezonunda gerçekleşen turnuvaların tamamında tüm organizasyon sürecinde gönüllü olan Hisar Mechatronics ekibi, bu sürecin bir kazanımı olarak 2018-2019 Akademik Yılında 15 takımın katılımıyla kendi turnuvasını da düzenlemiştir. 2 gün boyunca organize edilen eğitimlerle bir çok takıma mentorluk yapan Hisar Mechatronics takımları, turnuvalardaki mücadelesi ile de duyarlı profesyonellik anlamında tüm takımlara örnek olmuştur.

Technovation Challenge, International

Technovation Challenge, dünyanın dört bir yanındaki kız öğrencilere programlama, ürün geliştirme, girişimcilik ve liderlik konularında fırsatlar sunan uluslararası bir organizasyondur. Her yıl bu platformda, dünyanın farklı yerlerinden gelen kız öğrenciler toplumlarında yer alan önemli bir sorunu tanımlar ve çözüm üretmek üzere çalışırlar.

Katılımcılardan, mentorlar ve Technovation Challenge müfredatından destek alarak takımlar halinde çalışmaları, bir mobil uygulama tasarlamaları ve bu uygulamayı hayata geçirmek için bir iş planı hazırlamaları beklenir. Öğrencilerimiz bu organizasyona son 6 yıldır katılmaktadır ve süreç boyunca eşsiz deneyim ve beceri kazanmışlardır.

Web sitesi