Lise Hazırlık ve 9. Sınıfa Aday Öğrenciler

Hisar Ortaokulu 8. Sınıfını tamamlayan öğrencilerimiz, Ortaokul dönemindeki olumlu değerlendirmeleri ve yönetmeliğimizde belirtilen sınavlardaki başarı durumlarına göre Hisar Lisesi Hazırlık sınıfına ya da doğrudan 9. Sınıfa devam etme hakkına sahiptirler. Hazırlık Sınıfında açık kontenjan olması durumunda aday öğrenci kaydı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan Özel Hisar Lisesi Kurum Yönetmeliğine göre Merkezi Sistem Sınavı sonucunda alınmaktadır. Kayıt takvimi MEB tarafından kesinleştirildiğinde okulumuzun puan, kontenjan bilgileri ve online başvuru süreci web sitemizde ilan edilmektedir.

Merkezi Sınav sonucuna göre okulumuzun belirlediği taban puanı aşmış olan aday öğrenciler, ön kayıt dönemlerinde yaptıkları başvurularındaki puan üstünlüğüne göre kontenjan dahilinde kesin kayıt hakkı kazanırlar.

Merkezi Sınav sonucunda alınan kayıtlardan sonra 9. Sınıfta kontenjan olması durumunda başka bir okulun hazırlık sınıfını veya yurtdışında 8. sınıfı tamamlayan aday öğrenciler, Okul İdaresinin kararıyla Ağustos ayında sınava davet edilir. Bu süreçle ilgili olarak Kayıt Kabul Ofisimiz ile iletişime geçmenizi önemle rica ederiz. (Kayıt İşleri Ofisi İletişim Bilgileri: Tel. 0212 364 00 00 ext. 105-143/ kayitisleri@hisarschool.k12.tr)