Etkinlikler

Görsel Sanatlar Bölümümüz tüm seviyelerden öğrencilerin okul dışındaki sanat etkinliklerine ve yarışmalarına katılmalarını teşvik eder, onlara destek olur. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, Regents University tarafında düzenlenen tasarım yarışması, SanRemo İtalya'da düzenlenen Global Education Festival, yurtdışı danışma ofisi ile ortak yürütülen üniversite sunumları yanında pek çok ulusal ve uluslararası yarışmalar öğrencilerimizin son dönemde katıldıkları ve çeşitli başarılar elde ettikleri etkinlik ve yarışmalardan bazılarıdır.

Hisar Serisi Karma Sergileri

Öğrencilerimizin bireysel ilgi ve performanslarını değerlendirmek amacıyla, 18 yıl önce başlanan sergi etkinlikleri her yıl Okulöncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise seviyelerinden oluşan öğrenci çalışmaları ile devam eder. Öğrenciler; fotoğraf, lego, yağlı boya, akrilik, grafik tasarım, kara kalem, alçı rölyef, seramik ve heykellerden oluşan bu sergilerde ürettikleri çalışmaları arkadaşları ve seyircilerle paylaşma ve yorumlama imkanı bulurlar. Okulumuz Kültür Sanat Merkezi Sanat Galerisinde akademik yıl boyunca farklı seviyelerden öğrencilerin katıldığı toplam altı tane sergi düzenlenir.

Ulusal ve Uluslararası Resim Yarışmaları

Öğrenciler ders etkinlikleri ile beraber çeşitli ulusal ve uluslararası resim yarışmalarına öğretmenleri eşliğinde hazırlanırlar. Öğrencilerin sanata olan ilgisini arttırmak, genç yetenekleri ortaya çıkartmak, gençlere sanatı sevdirmek ve gençlerin sanatın her dalına saygı duymaları, ortaya koydukları çalışmaları farklı okul ve kültürden gelen arkadaşları ile paylaşmaları, deneyimlerini ve yorumlarını birbirlerine aktarmaları, sanatın çatısı altında buluşmaları hedeflenir.

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliğinin 2010 yılında birincisini düzenlediği, çocuklara ve gençlere yönelik güncel sanat etkinliklerini kapsayan “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali” her iki yılda bir tekrarlanır. Dünyada birkaç ülkede, Türkiye’de ise ilk kez yapılan sanat ve eğitim adına önemli bir proje olan bu bienale Hisar Okulları öğrencileri ders etkinliklerinde ürettikleri çalışmaların yanı sıra bireysel katılımlarda da bulunurlar.

Regents University

Merkezi Londra’da bulunan Regent’s Üniversitesi’nin görsel sanatlar alanında “Mimarlık” , “Moda Tasarım” ve “Grafik” bölümleri de bulunmaktadır. Üniversitenin bu alanlarda düzenlediği uluslararası yarışmalara Hisar Okulu öğrencileri her yıl tasarımları ile katılır. Yarışmanın amacı farklı kültürlerdeki tasarımcı adayı öğrencilerin sanatın çatısı altında birleşip kendi birikim ve hayat deneyimleri ile yaptıkları tasarımları yaşıtları ile paylaşmasıdır. Yarışmalara katılan öğrencilerimiz üniversiteyi ziyaret ederek bu alanlardaki eğitim ortamlarını inceleme, alanında uzman eğitim kadrosu ile tanışma ve farklı kültürlerdeki tasarımcı aday adayları ile ortak platformda buluşup birbirlerinin çalışmalarını inceleme fırsatı bulurlar.

Global Education Festival

Uluslararası düzeyde okulları kapsayan, yarışmalar içeren aynı zamanda finaller sırasında program dahilindeki her sanat dalında (müzik, tiyatro, kısa film, dans, moda, resim v.b) sergi ve gösterimler gibi eşzamanlı etkinlikler içeren tek festivaldir. Yarışma finalleri SanRemo İtalya’da yapılmakta, jürilerin tamamı her etkinlik alanı için farklı uzmanlardan oluşmaktadır.

Yurtdışı danışma ofisi ile ortak yürütülen üniversite sunumları

Yurtdışında sanat eğitimi almak isteyen öğrencilere yurtdışı danışma ofisi ile ortak yürüttüğümüz çalışma ile çeşitli sanat okulu tanıtımları yapılır. Öğrencilere üniversite temsilcileri ile birebir görüşme ve portfolyo çalışmaları ile ilgili fikir alışverişinde bulunma imkanı sağlanır.