CEMC Yarışmaları

9., 10. Ve 11. Sınıflar için yapılan CEMC Matematik yarışmaları Kanada’da Waterloo Universitesi’nin Matematik ve Bilgisayar Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenir ve Hisar Okulları Matematik Bölümü tarafından uygulanır. Matematiğe ilgi duymaları ve sevmelerini desteklemek üzere öğrencilerimizi CEMC yarışmalarına girmeleri konusunda teşvik ederiz. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz sertifika alırlarken, kimileri yarışma jürisi tarafından ödüle layık görülür.

12. Sınıf Tasarım Sergisi

Matematik müfredatına ek olarak, tüm Lise Son Sınıf öğrencilerimizin “Benim Küçük Ahşap Kulübem” adlı tasarım projesi üzerinde çalışmaları beklenmektedir. Bu, Matematik, Görsel Sanatlar ve Bilişim Teknolojileri bölümlerinin rehberliğinde gerçekleşen disiplinlerarası bir projedir. Her öğrenci kendi evini tasarlar, taslağını oluşturur, kareli kağıda gerekli planların çizimini yapar, hem Excel programında hem de kodlama dilinde bir hesap tablosu hazırlar, bir çizim programı kullanarak 3 boyutlu görüntüsünü çizer ve köpük levha kullanarak evin bir maketini ortaya çıkarır. 3 boyutlu çizimler basılır. Mayıs’ta son sınıf öğrencileri okulda eserlerini sergilerler ve projeleri öğretmenleri tarafından değerlendirilir.

Sınıf içi Aktiviteler

Bölüm olarak gerçek yaşam uygulamalarını önemsemekteyiz. Bu nedenle öğrenciler pek çok ders içi aktivitede yer alırlar.

Grafik Hesap Makinası ile Yapılan Çalışmalar

AP programına devam eden öğrenciler yoğun olarak grafik hesap makinası kullanırlar. 10. Sınıflar grafik hesap makinası uygulamalarını öğrenmeye yönelik eğitim alırlar. Sınavlar hesap makinası ile çözülecek sorular da içerir.