Etkinlikler

• 9. Sınıfta öğrencilerimiz bireysel olarak hazırladıkları “Sanat Dosyaları” kapsamında müze/sergi ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.
  • Şehir ve şehrin yazarları arasında bağlantı kurmak ve bu yazarların edebiyatımızdaki izlerini sürmek amacıyla 10. Sınıf öğrencilerimizle Kafka “Dönüşüm” romanı bağlamında “Prag” gezisi düzenlenir.

• 10. Sınıfta Halk Edebiyatı bağlamında okutulan Latife Tekin’in “Berci Kristin Çöp Masalları” kitabının dünyasına hazırlık ve “büyülü gerçekçilik”i kavratmak amacıyla yazarın “Sevgili Arsız Ölüm” kitabını oyunlaştıran “Seyyar Sahne”nin “Sevgili Arsız Ölüm, Dirmit” oyunu sahnelenir.

• 11. Sınıf seçmeli dersi "Sinema ve Edebiyat" kapsamında yıl boyunca öğrenilenlerden yola çıkılarak seçilen temalarla “Hisar Film Festivali” düzenlenmektedir.

• 12. Sınıfta öğrencilerimiz yazar söyleşileri düzenleme konusunda teşvik edilir. 2017-2018 akademik döneminde, Sevengül Sönmez ile “Sabahattin Ali” Söyleşisi gerçekleştirildi.