Yurtiçi Üniversite Danışmanlığı

Yurtiçi Üniversite Danışmanlık ve Kariyer Ofisi’nin sayfasına hoşgeldiniz.

Hisar Okulları’nın misyon ve vizyon tanımına uygun olarak akademik kadro ve idare ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda, öncelikli hedefimiz öğrencilerimize ders seçimi, kariyer yönelimi, üniversite hazırlık -başvuru ve tercih süreçlerinde rehberlik etmek ve destek sağlamaktır. Öğrencilerimizin yetenek ve kişilik özelliklerini göz önünde tutarak, gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirlemelerini önemsiyoruz. Amacımız, öğrencilerimizin içlerindeki potansiyeli açığa çıkarmalarına imkan tanıyacak fırsatlar yaratmaktır.

Günümüzün rekabetçi akademik ve sosyal ortamında, çalışmalarımızı her öğrencimizin ayrı birer birey olduğu bilinciyle sürdürüyoruz. Öğrencilerimizi, kendi yetenekleri keşfetme yolculuğunda destekliyor, bu doğrultuda kendileri için en doğru üniversiteleri bulmalarına yardımcı oluyoruz. Tüm öğrencilerimize araştırma kaynakları, problem-çözümü, yazılı ifade, eleştirel düşünme ve değerlendirme becerileri konularında da destek sağlıyoruz.

Yurtiçi Üniversite Danışmanlık Ofisi

9. Sınıf seviyesinden itibaren, öğrenci ve velilerimizi yurtiçi üniversite süreci (YKS) konusunda bilgilendirmek üzere çalışmalarımıza başlıyoruz. Kariyer Merkezi olarak, 10. sınıfta öğrencilerin mesleki yönelimlerine yardımcı olmak için ilgi ve yetenek testleri uygulayarak, ders seçimlerini doğru bir şekilde yapmalarına katkıda bulunuyoruz. Öğrencilere mesleklerin tanıtılması için, her yıl “Meslek Tanıtım Günü” etkinliği düzenliyoruz. 10.,11. ve 12. Sınıf seviyelerinde, öğrencilere YKS (TYT-AYT) deneme sınavları uyguluyoruz ve her öğrencinin sınav performansını gözlemleyerek gerekli stratejileri belirliyoruz.

Çalışmalarımız kapsamında sınıf sunumları ve çalıştayların yanısıra, bireysel öğrenci ve veli görüşmeleri yapıyoruz Ayrıca, yurtiçi üniversiteleri tanıtmak için “Yurtiçi Üniversiteler Fuarı ve Meslek Tanıtım Günü” ve öğrencilerle küçük gruplar halinde üniversite ziyaretleri düzenliyoruz.

Önemli Çalışma Başlıkları

• YKS (TYT-AYT) resmi sınav başvuruları
  • ÖSYM merkezi ile ilgili üniversite tercih ve yerleştirme işlemleri
  • Meslek gözlemleri, Yurtiçi Yaz Okulları
  • YKS (TYT-AYT) hazırlık süreci kapsamında bireysel strateji belirleme konularında danışmanlık
  • Yurtiçi üniversite gezileri
  • Yurtiçi Üniversiteler Fuarı ve Meslek Tanıtım Günü
  • YKS (TYT-AYT) Deneme Sınavları (10-11-12. Sınıflar)
  • Online YKS (TYT-AYT) Deneme Sınavları*
  • Online YKS (TYT-AYT) Takviye Dersleri*

Uzaktan Eğitim Sürecinde Yurt İçi Üniversite Hazırlığı

Eğitim-Öğretim sürecinin uzaktan devam ettiği durumlarda yurtiçi hedefi bulunan öğrencilerimizin YKS hazırlık süreçleri ve deneme sınavları online olarak kesintisiz devam etmektedir. Haftalık dersler yanında Yurt İçi Üniversite Danışmanımız öğrencilerimizle ve velilerimizle her hafta düzenli online toplantılar düzenlemekte, öğrencilerimizle 7/ 24 iletişimi sürdürmektedir.

Online YKS Deneme Sınavları

• Her ay 2 TYT Türkiye Geneli Deneme (Nisan ayı)
  • Her ay 2 AYT Türkiye Geneli Deneme (Nisan ayı)
  • Toplamda her ay 4 online YKS deneme