Görsel Sanatlar

Okulöncesi Görsel Sanatlar dersi, öğrencilerin sanat bilgisi, teknik ve çeşitli malzemeler kullanarak yaratıcılıklarını görselleştirdikleri, ince motor becerilerini geliştirdikleri ve kendilerini ifade biçimlerini zenginleştirdikleri bir öğretim programıdır.

Öğrenciler yıl içerisinde renkleri, deseni, boyama tekniklerini kullanmayı öğrenirler. Görsel sanatlarda kullanılan araç-gereç çeşitlerini tanırlar. Dünya sanatçılarıyla tanışır, onların renkli dünyasında gezintiye çıkarlar. Farkı sanatçıların çalışmalarını görme fırsatı kazanıp yorumlar yaparlar. Çamuru kullanarak objeler üretir, üretirken çamuru bol bol yoğurur, avuçlarında sıkıştırırlar. Aynı zamanda 3 boyutu algılamayı öğrenirler.

Bu program sayesinde her öğrenci heyecanlı konularla, ilham veren teknik ve malzemelerle, dünyayı bir sanatçı gözü ile inceleyip keşfederek kendi renkli seslerini oluştururlar. Görsel Sanatlar programında, öğrencilerin çeşitli malzemeler kullanarak özgün ürünler ortaya çıkarmalarının desteklendiği bir yaklaşım vardır.