Uzaktan Eğitim

Okulöncesi Uzaktan Eğitim Programı

Okulöncesi Uzaktan Eğitim Programı 4-5 yaş ve 5-6 yaş kazanımları ve yıllık planı doğrultusunda hazırlanmış ve eğitim pratiklerimiz eğitim-öğrenimi uzaktan destekleyecek şekilde hayata geçirilmiştir.

Program uzaktan eğitime adapte edilirken Uluslararası standartlar dikkate alınmış ve erken yıllarda önerildiği üzere 20 dakikalık slotlar halinde ekran süresi günlük 1 saati geçmeyecek şekilde yapılandırılmıştır.

Programımızın uygulanmasında ailelerin tam desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Günlük olarak takip edilmesi önerilen bu programın örnek bir program olduğu ve ailelerin kendi koşullarına göre uyarlayabilecekleri belirtilmiştir. Özellikle bu dönemde öğrencilerimizin fiziksel aktivite ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesi ve sık sık hareket etmelerinin teşvik edilmesi paylaşılmıştır.

Erken yıllarda günlük rutinin öneminden yola çıkarak çocuklara kahvaltı zamanından gece uyku zamanına kadar uzanan saat: 08.00-21.00 (14.40-21.00 arası rahat zaman) arası uygulayacakları bir program hazırlanmıştır. Uzaktan eğitim Okulöncesi programında sınıflarında uygulanan programla uyumlu kahvaltı, öğle yemeği, bahçe zamanı, kitap okuma zamanı ve oyun zamanı bulunmaktadır. Hazırlanan günlük programın, çocuklara olduğu gibi  ailelere de bir çerçeve çizeceği ve kolaylaştırıcı olacağı düşünülmüştür. Görsellerle ifade edilen günlük programı çocukların da sınıflarındaki gibi takip etmesi önerilmiştir.

Duygusal Oryantasyon

Okula ilk başlandığında yaşanılan alışma süresi, uzaktan eğitim sürecinde de kendini gösterebilir. Ayrıca, çevrim içi dersler yeni bir deneyim olduğundan öğrenciler, yaş grubu özelliklerine de bağlı olarak, öğretmenlerinin sorularına cevap vermeye çekinebilir ya da istekli olmayabilirler. Bu süreçte ailelerimizin, dersin asıl katılımcısı olan öğrencilerimizin ihtiyacı olduğu anda destek sağlaması önerilmektedir. Tüm paydaşlarımızın (öğrenci, öğretmen ve veli)  duygusal ihtiyaçları okulumuz tarafından takip edilmekte, PDR uzmanları ve uzman psikolog süpervizyonları yolu ile sürekli olarak desteklenmektedir.

Veli Mesajı

Sevgili Veliler,

Uzaktan eğitim sürecinde temel olarak rutin okul programı takip edilecektir. Evde ve online gerçekleşen öğrenme sürecinde sizlere destek olacağız.  Öğrenmenin eğlenceli bir süreç olduğunu hatırlatmak isteriz.

Her gün programa o gün yapılması gerekenlere başlayarak ilerlemenizi öneririz. Her konu ödevi 30 dakikadan fazla sürmemelidir, ekran süresi ise toplam 1 saattir.

Her hafta aşağıdaki programlara benzer programlar takip edilecektir.

Akademik Program

Okulöncesi 4-5 Yaş Haftalık Program

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma
Kahvaltı Kahvaltı Kahvaltı Kahvaltı Kahvaltı
Türkçe Online Ders Türkçe Online Ders Türkçe Online Ders Türkçe Online Ders İng Online Ders
Matematik Matematik Türkçe Türkçe İngilizce
Oyun Oyun Matematik Matematik Hareket
Çizgi Kavram Çizgi Kavram Çizgi Kavram Çizgi Kavram İng Math
Küçük Grup Küçük Grup  Küçük Grup  Küçük Grup  Oyun
Rehberlik Online Beden Eğitimi Hareket Eğitimi Görsel Sanatlar Phonics
Öğle Yemeği Öğle Yemeği Öğle Yemeği Öğle Yemeği Öğle Yemeği
İng Online Ders İng Online Ders İng Online Ders İng Online Ders Türkçe
İngilizce İngilizce İngilizce İngilizce Matematik
Hareket Hareket Hareket Hareket Oyun
Ing Math Ing Math Ing Math Ing Math Çizgi Kavram
Oyun Oyun Oyun Oyun Küçük Grup
Phonics Phonics Phonics Phonics Müzik
Kitap Okuma Kitap Okuma Kitap Okuma Kitap Okuma Kitap Okuma
Yatma Zamanı Yatma Zamanı Yatma Zamanı Yatma Zamanı Yatma Zamanı
İPUÇLARI: İyi bir kahvaltı, 30 dakikalık aktif hareketler, saat 21.00'de uyku.

Okulöncesi 5-6 Yaş Haftalık Program

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma
Kahvaltı Kahvaltı Kahvaltı Kahvaltı Kahvaltı
Matematik Matematik Matematik Matematik STEAM
Oyun Oyun Oyun Oyun İng Math
Çizgi Kavram Çizgi Kavram Çizgi Kavram Çizgi Kavram Oyun
Küçük Grup  Küçük Grup  Küçük Grup  Küçük Grup  Phonics
Rehberlik Online Beden Eğitimi Hareket Eğitimi Görsel Sanatlar Kitap Okuma
Öğle Yemeği Öğle Yemeği Öğle Yemeği Öğle Yemeği Öğle Yemeği
İngilizce İngilizce İngilizce İngilizce Türkçe
STEAM STEAM STEAM STEAM Matematik
İng Math İng Math İng Math İng Math Oyun
Oyun Oyun Oyun Oyun Çizgi Kavram
Phonics Phonics Phonics Phonics Küçük Grup
Kitap Okuma Kitap Okuma Kitap Okuma Kitap Okuma Müzik
Yatma Zamanı Yatma Zamanı Yatma Zamanı Yatma Zamanı Yatma Zamanı
İpuçları: İyi bir kahvaltı, 30 dakika aktif hareketler, saat 21.00'de uyku.

Online Kaynaklar
İçerik yönetim sistemi olarak Google Classroom kullanılmaktadır.
Senkron (online) derslerimiz Google Meet üzerinden gerçekleştirilmektedir.
Mathazone Veli Portalı ve Morpa Çocuk siteleri kaynak olarak velilerimize sunulmaktadır.

Beklentiler
  • Dersin yapılacağı yerin dikkat dağıtan unsurlardan uzak ve nispeten sessiz bir ortam olması
  • Çocuğunuzun çevrim içi derslere zamanında gelmesi
  • Elini kaldırarak söz alması
  • Mikrofonu söz verildiğinde açması ve konuşmadığı zaman kapatması
  • Dersin sorumluluğunu bağımsız olarak kendisinin yürütmesi

Öğrencilerden beklentiler ve velilerden beklentiler için lütfen bağlantıları tıklayınız.

Materyaller
  • Internet erişimi
  • Yetişkin desteği ve teşviği
  • Temel okul malzemeleri (kağıt, kalem silgi, sanat malzemeleri vb.)
  • Sessiz bir çalışma alanı

Veli İletişimi
E-Bültenler Akademik program ve işleyişi içeren bilgiler Cuma günleri bültenler yolu ile paylaşılmaktadır.
Online Bireysel Görüşmeler İhtiyaç doğrultusunda veliler, PDR uzmanı ve öğretmenler arasında gerçekleşmektedir.
Rehberlik Bölümü Online Veli Paylaşım Grupları PDR uzmanı tarafından arzu eden veliler ile belirli bir konu doğrultusunda paylaşım grupları gerçekleştirilmektedir.