Fransızca

Ortaokul seviyesinde Fransızca derslerimiz 5-6-7. Sınıflarda haftada 4 ders saati, 8. Sınıfta haftada 3 ders saati olarak planlanır.

Ortaokul Fransızca derslerinde amaç, öğrencilerimizin Fransızca dilinin yapısına ve temel kelimelere hakim olmalarını, kendilerini basitçe ifade etmelerini ve Fransız kültürünü tanımalarını sağlamaktır.

5. Sınıf

5. Sınıf Fransızca ders programında; tanışma, hal-hatır sorma, özür dileme, form doldurma, alfabe, sınıf içi yönergeler, sahip olmak ve olmak fiilleri, kendini tanıtma, soru kalıpları, diyalog çalışmaları, dersler, okul eşyaları, renkler, Sayılar (0-50), olumsuz cümle kurma, hobiler, spor ve müzik aktiviteleri, aile bireyleri, fiziksel tasvir, evcil hayvanlar, 3. kişiyi tanıtma, yiyecekler ve içecekler, alışveriş yapma, sipariş verme, günler - aylar – mevsimler, kart/ davetiye yazma ve davete cevap verme, Hava durumu konuları işlenir.

Bu ders, öğretmenler tarafından hazırlanan ünite kitapçıkları, videolar, filmler, Ipad çalışmaları ve çeşitli etkinliklerle desteklenmektedir.

6. Sınıf

6. Sınıf Fransızca dersi programında; meslekler, ülkeler ve uyruklar, sayılar (0-1000), kişilerin basitçe fiziksel ve karakteristik yönlerden tasviri, 3. bir kişiyi tanıtma, olumlu/ olumsuz cümleler, soru kalıpları, bağlaçlar, niteleme sıfatları, mekan isimleri, kıyafetler, hava durumu tekrarı, alışveriş diyalogları, günler, saatler, ders isimleri, ders programı oluşturma ve anlatma, gün akışı, tatil ve boş zaman aktiviteleri konuları işlenir.

7. Sınıf

7. Sınıf Fransızca ders programında, evin bölümleri, ev eşyaları, yer-yön edatları, dükkan isimleri, yol tarifi, geçmiş zaman ve geçmiş zaman belirteçleri, tatil aktiviteleri (geçmiş tatilinden bahsetme), vücut bölümleri, hastalıklar, doktor-hasta diyalogları, detaylı gün akışı, gelecek zaman, gelecek planları ve gelecek tatilinden bahsetme konuları işlenir.

8. Sınıf

8. Sınıf Fransızca ders programında, dünya sanatçıları, müzik türleri, enstrümanlar, biyografik yazılar, şarkılar, film türleri, aktörler, afiş çalışmaları, fiziksel ve karakteristik tasvir, sosyal medya türleri, sosyal medyanın önemi, olumlu ve olumsuz yanları, blog çalışması, ünlü Fransız bilim insanları ve buluşları, kendi ürününü tasarlama projesi, giyim stil türleri, renkler, kumaşlar, desenler, tarzını ilginç bulduğun ünlüler, alışveriş diyalogları, yemek tarifleri, yöresel yemekler araştırması, restoran diyalogları, mekan tasarlama ve slogan bulma konuları işlenir.