Etkinlik ve Geziler

Gerekli hallerde öğrenme sınıfın hatta okulun dışında da gerçekleştirilir. İnsan hakları ve evrensel değerler konusunda farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla; 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları ve 10 Aralık İnsan Hakları günlerinde okul çapında öğrenci performanslarına dayalı etkinlikler yapılır.

Ayrıca gerek insanlığın ortak mirasının korunması gerek tarihsel empatinin kurulmasına hizmet eden geziler düzenlenir. Her yıl Ekim ayının 4. haftasında 8. Sınıf T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi kapsamında M. Kemal Atatürk ve Dört Şehir konusuyla ilişkili olarak Yunanistan, Makedonya ve Bulgaristan’ı kapsayan gezi düzenlenir. Ayrıca 6 ve 7. sınıflarda İlk Çağ uygarlıklarının, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan mekanlar yerinde incelenir.

Balkan Gezisi

20 Kasım Çocuk Hakları Günü

Tarih Eğitimi ve Barışın Dili: Gençler Tarihi Olayları Farklı Perspektiflerden Yazıyor Projesi